Välj en sida

Hon har nästan ett skrämmande absolut färgminne

Babben gick estetisk linje med bild som huvudämne på gymnasiet. Hon målar gärna akvarell och gör collage fortfarande när hon hinner. Allt pysslande med färg har gjort henne duktig på att se nyansskillnader och hon kan plocka ut matchande gardiner till sina tapeter utan att ha med färgprov. Själv tror hon att hon övat upp detta genom att lägga stora svåra pussel, en annan passion som hon brinner för.

Babben Larsson har varit med i Parlamentet sedan den första säsongen.

Parlamentet är en riktig institution som gått på TV4 sedan april 1999. Babben har varit en uppskattad deltagare från första början och har sedan återkommit i princip varje säsong. Klipp från programmet med till exempel hennes ”Tips från coachen” ligger på YouTube och har setts miljontals gånger.

Hon kallar inkompetenta människor för ”trattkantareller”

Babben har många egna uttryck i vokabulären. Om hon säger att något är ”frostfritt” betyder det att det går smidigt, om hon däremot undrar vad det är för ”trattkantareller” som varit i farten menar hon att vederbörande inte har gjort ett bra jobb. Och det får vi väl ändå hålla med om, att ”trattkantareller” låter trevligare än de flesta andra ord som gärna vräks ur av somliga människor?

Babben började dricka kaffe först vid 26 års ålder

Hon drack inget starkare än mjölk tills hon var 17 år, då hon istället började med te. Kaffe satt dock längre inne, inte förrän vid 26 års ålder började hon smutta på den koffeinstinna drycken. Hon har till dags dato aldrig ägt en kaffebryggare eller kaffemaskin. Hemma har hon istället en vattenkokare och dricker enbart pulverkaffe av märket Nescafé Lyx.

Babben Larsson började inte att dricka kaffe förrän hon var 26 år gammal!

Hon gör ALLTID sina egna manus när hon är programledare

Många programledare får ett färdigt manus som någon annan skriver ut och lägger i plastfickor på programledarkorten. Babben skriver själv, putsar och förkortar in i det sista, och skriver ut det i sitt favorittypsnitt Century. Varje halvsida klipper hon sedan ut med  rundade hörn och tejpar fast direkt på programledarkorten. Att tillverka manuset själv och sedan gå igenom dem med överstrykningspennor i olika färger är en del av hennes process att lära sig det mesta utantill.

10 fakta du antagligen inte visste om TV-serien Dallas

10 fakta du antagligen inte visste om TV-serien Dallas

Dallas är en amerikansk TV-serie med Larry Hagman, Patrick Duffy, Barbara Bel Geddes och Jim Davis m.fl. Dallas är idag klassad som en riktig klassisk såpopera. Handlingen kretsar kring familjen Ewing, som gjort sig en förmögenhet i oljebranschen men även bedriver...