Välj en sida

Päron bäst om du vill må bra dagen efter…

Nyligen gjorda studier har visat att just päron är den absolut bästa kuren mot baksmälla. Det rekommenderas att du äter päron både före och efter ditt alkoholintag. I päron finns nämligen ämnen som hjälper kroppen att bryta ner alkohol lättare.

[/et_pb_text]

Ibuprofen var tänkt att lindra bakfylla…

Stewart Adams (till höger på bilden nedanför), uppfinnaren och skaparen utav ibuprofen, testade först produkten på människor i hopp om att lindra bakfylla. Senare upptäcktes det dock att ibuprofen passade bättre mot smärta.

Kan ge flera symptom…

En bakfylla kan ge ett flertal symtom. Beroende på hur kraftig bakfyllan är kan den ge följande: Torr mun, huvudvärk, illamående, ångest, extra känslighet för ljus och ljud, utmattning, frossa, kräkningar, darrningar samt även nedsatt balans.

Undvik Tequila om du vill slippa må dåligt

Du har säkerligen hört att Tequila ger dig en värre baksmälla, och detta är helt sant. Detta eftersom drycken har högre halter av metanol från fiberhalten i Agave.

Kaffe snabbar inte på bakfylleprocessen

Kaffe hjälper dig inte att komma över en baksmälla snabbare, men det kan däremot skärpa dina sinnen och få dig att tro att det hjälper, i form av en placeboeffekt.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om ecstasy

10 fakta du antagligen inte visste om ecstasy

Ecstasy – även känt som MDMA – är ett centralstimulerande narkotikapreparat. Drogen är ett centralstimulerande amfetaminpreparat, och räknas som empatogen, vilket innebär att det påverkar sinnestillståndet snarare än varseblivningen. Förhoppningsvis är det inget som...

10 fakta du antagligen inte visste om vodka

10 fakta du antagligen inte visste om vodka

Vodka är ursprungligen ett ryskt, okryddat brännvin av olika alkoholstyrka. På åtskilliga språk används ordet som beteckning på okryddat brännvin. Det är en vanligtvis färglös, destillerad spritdryck. Den framställs av säd (råg, vete, korn, hirs, majs) eller...

[/et_pb_section]
Notice: Undefined offset: 0 in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-includes/taxonomy.php on line 2078