Man tackar väl inte nej till en surfare…?

Efter att relationen med Ken tog slut träffade Barbie en australiensk surfare vid namn Blaine under två års tid. Ja, håll i hatten, här händer det mycket!

Fann varandra igen…

Allt fick dock ett lyckligt slut. Barbie och Ken återförenades på alla hjärtans dag under år 2011. Detta utannonserades på Barbies officiella Facebook-sida.

Blondie – den levande dockan…

En kvinna vid namn Blondie Bennett spenderade över 40 000 dollar på skönhetsoperationer för att efterlikna den berömda Barbiedockan till fullo! Efter alla operationer extraknäckte hon dessutom som en levande Barbie-skyltdocka i leksaksaffärer. Där tror man att det ska ta slut – men icke! Hon tar också hypnoterapisessioner för att bli dummare. I en intervju har hon sagt att hon vill efterlikna plastdockan så mycket det bara går, och uppenbarligen ska detta ingå då också, att vara dum.

Hon har garanterat ett hetare CV än dig…

Barbies resumé är mer glamorös än din och min – tro mig! Hon har haft över 150 karriärer och har varit i rymden vid hela tre tillfällen (1965, 1986 och 1994).

Barbieland hade varit större än USA

Varje sekund säljs det i snitt tre Barbiedockor världen över. Det vill säga att fler köper Barbiedockor än vad det föds barn i USA. Hade Barbie alltså bestått av ett eget land hade hon varit större än hela USA mätt i folkmängd.

Förbjudet i Saudiarabien

Barbiedockor är bannlysta i Saudiarabien och blev så av deras religiösa polisstyrka. I ett officiellt uttalande ska de ha sagt att de bannlyser dockorna från landet på grund av de utmanande kläderna och sexistiska poseringarna, och att det bara är västerländska perversa människor som köper dessa dockor.

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

10 fakta du antagligen inte visste om TikTok

TikTok, även känt som Douyin (kinesiska: 抖音; pinyin: Dǒuyīn; ordagrant: "vibrato") i Kina, är en sociala medier-app för skapande och delning av videor och livesändningar. Appen släpptes i september 2016 av Bytebance, och är nu en ledande plattform för korta videor....

10 fakta du antagligen inte visste om Legoland

10 fakta du antagligen inte visste om Legoland

Legoland är temaparker med leksakssystemet Lego som tema, delvis i form av miniatyrpark. Fram till 1973 var Legoland i Billund, Danmark, den enda Legoparken som fanns, därefter har leksakstillverkaren öppnat upp parken runt om i hela världen, där de under 90-talet...

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

Renault S. A. är en fransk multinationell fordonstillverkare med huvudkontor i Boulogne-Billancourt i norra Frankrike. Idag ingår även märkena Dacia och Renault Samsung Motors i koncernen. Lastbilsdivisionen sköts sedan försäljningen 2001 av Volvo i dotterbolaget...