Välj en sida

Längsta avstängningen i basketens historia…

Rekordet för den längsta avstängningen någonsin i den amerikanska serien NBA står Ron Artest för, som spelade för Indiana Pacers. Under en match år 2004 slog han till en supporter på läktaren, efter att denna hade kastat en mugg på honom. Artest stängdes av i hela 73 matcher samt 13 slutspelsmatcher. Han förlorade också totalt 7 000 000 dollar i lön.

[/et_pb_text]

Dennis Rodman stängdes av och fick skyhög böter efter vansinnesdåd…

Under en basketmatch mellan Minnesota Timberwolves och Chicago Bulls år 1997 råkade den kända spelaren Dennis Rodman (bild nedanför) trassla in sig med en kameraman i en intensiv match. Medan kameramannen fortfarande låg på banan efter kollisionen sparkade Rodman honom så hårt att han var tvungen att bäras ut på en bår. Rodman stängdes av i 11 matcher och fick över en miljon dollar i böter.

Varma bollar studsar bättre…

Det är mer studs i en varm basketboll än en kall. Detta eftersom molekylerna i den varma bollen träffar sin inneryta med en mycket högre hastighet.

Adidas klädmonopol…

Kläd- och sportföretaget Adidas har ensamrätt på samtliga kläder i den amerikanska ligan NBA. Likaså är alla golv på NBA-planerna gjorda av lönnträ, som är stark men också flexibel, för att hjälpa spelare att hoppa och landa säkert.

Publikrekord på över 100 000…

En NBA All-Star-match på Cowboys Stadium i USA år 2004 håller rekordet för flest åskådare på en basketmatch någonsin. Hela 108 713 personer fanns med i publiken och hejade på matchen. Och på tal om rekord; Karl Malone (Utah Jazz) håller rekordet i antal frikast – hela 9 787 styck gjorde han under sin karriär.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om baseboll

10 fakta du antagligen inte visste om baseboll

Baseboll är en lagsport som utövas med ett basebollträ, en basebollhandske och en boll. Sporten är som kanske bekant allra störst i Nordamerika och delar av Latinamerika. På senare år har sporten också börjat att växa sig större i delar av Östasien, med Japan, Taiwan...

10 fakta du antagligen inte visste om engelska Premier League

10 fakta du antagligen inte visste om engelska Premier League

Premier League, tidigare kallad FA Premier League, är en engelsk fotbollsliga, grundad år 1992. Premier League är den högsta ligan i det engelska ligasystemet. 20 klubbar spelar i Premier League varje säsong, varav de tre första blir direktkvalificerade till UEFA...

[/et_pb_section]
Notice: Undefined offset: 0 in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-includes/taxonomy.php on line 2078