Förberedde sig inför nazisternas invasion…

Före nazisternas invasion år 1940 hade Belgien en armé på cirka 600 000 soldater på grund av oro att tyskarna skulle attackera – men endast 16 stridsvagnar.

Orsakade medvetet översvämningar i landet…

Under första världskriget öppnade Belgien sina slussar för att tillåta att havsvatten strömmade in och översvämmade landet. Detta för att förhindra en tysk ockupation. De lyckades dock att hålla sin gräns under hela krigets varaktighet.

Språkrikt land…

Belgien har fyra vanligt förekommande talade språk: nederländskafranska, tyska (de tre officiella språken) och engelska38% av belgierna använder två eller tre språk på jobbet och 27% av belgierna kan konversera på mer än tre språk.

En flod av poliovirus

september 2014 dumpade företaget GlaxoSmithKline oavsiktligt 45 liter koncentrerad levande polioviruslösning i Lasnefloden i Belgien.

Spabehandlingar kommer ursprungligen från staden Spa

Det välkända ordet ”spa” kommer från Spa, Belgien – en stad som är känd för sina helande mineralfjädrar och har gjort sig sin plats på kartan som världens ”spamecka”.

10 fakta du antagligen inte visste om Alingsås

10 fakta du antagligen inte visste om Alingsås

Kaféernas stad, potatisstaden, cykelstaden – Alingsås har så många namn att det snart börjar bli krångligt att hålla koll på alla! Här är tio fakta som du kanske inte kände till om potatismannen Jonas Alströmers hemstad! Alingsåsaren införde potatis... Vid detta laget...

10 fakta du antagligen inte visste om Västerås

10 fakta du antagligen inte visste om Västerås

Västerås stad har haft en stor betydelse för Sverige och dess utveckling. Västmanlandsstaden är Sveriges femte största stad och ligger cirka 10 mil västnordväst om Stockholm. En hel del kändisar härstammar från staden, och likaså hade Gustav Vasa viktiga anknytningar...

10 fakta du antagligen inte visste om Sverige

10 fakta du antagligen inte visste om Sverige

Idag, den 6 juni, firar svenskarna Sveriges nationaldag! Även om kanske firandet inte är lite hårt som det är hos grannarna i Norge är det ändå många av svenskarna som håller på traditionerna, med flagga i topp och god, klassisk svensk middag! Idag är du sannolikt –...