Rajs oförmåga att prata med kvinnor baserad på verkliga händelser…

Rajs oförmåga att kunna prata med kvinnor bortsett när han var berusad är baserad på en gammal medarbetare till den exekutiva producenten, Bill Prady, när han arbetade på ett dataföretag.

Samma våning – hela tiden…

Våning två, tre och fyra av Sheldons och Leonards lägenhetsbyggnad är egentligen samma våning. De tar sig bara tid för att ”klä om” rummet för varje scen. Detta kan ses i det faktum att de skrapmärken på formstycket är identiska på varje våning när de går uppför trappan.

Nej, Sheldon har ingen diagnos…

Trots att flera tittare tar Sheldons beteende och sociala färdigheter som ett tecken på att Sheldon har Aspergers syndrom eller på annat sätt faller på autismspektrumet har producenter och regissörer ständigt förnekat i flertalet intervjuer att Sheldon har Aspergers eller någon typ av autism.

Fick lära sig spela instrument…

Skådespelarna lärde sig faktiskt att spela sina instrument inför The Big Bang Theory (Amy spelar harpa, Sheldon spelar Theremin och Leonard spelar cello).

Har arbetat i serietidningsbutik

Kevin Sussman, som spelade Stuart Bloom (butiksägaren av serietidningsaffären) har faktiskt arbetat i en serietidningsbutik innan han blev skådespelare.

10 fakta du antagligen inte visste om Robin Williams

10 fakta du antagligen inte visste om Robin Williams

Robin Williams var en amerikansk skådespelare, ståuppkomiker, filmproducent och manusförfattare som föddes den 21 juli 1951 i Chicago. Den 11 augusti 2014 chockades världen av hans plötsliga självmord genom hängning. Han blev 63 år gammal. Williams hade lidit av en...

10 fakta du antagligen inte visste om Bruce Willis

10 fakta du antagligen inte visste om Bruce Willis

Bruce Willis är en före detta amerikansk skådespelare och sångare som föddes på en militärbas i Tyskland den 19 mars 1955 (dåvarande Västtyskland). Han växte upp i New Jersey men flyttade senare till New York för att fullfölja sin dröm som skådespelare. Där arbetade...