Värsta tänkbara…

Alla föroreningar som människan har bidragit till har gjort så att isbjörnars penisar har krympt med tiden. Åk kollektivt och låt deras käraste ägodel växa igen, snälla!

Formade som isbjörnar…

Registreringsskyltarna i en del av områdena i nordvästra Kanada är formade som isbjörnar.

Snacka om husdjur…

Den före detta amerikanska presidenten Theodore Roosevelt hade en björn som sällskapsdjur under sin mandatperiod. Han har även gett sitt namn till ett kärt gosedjur vid namn ”Teddybjörnen”.

Deras enda naturliga fiende…

Vad människan vet så är tigrar är det enda rovdjuret som regelbundet jagar fullvuxna björnar. Det betyder alltså att tigrar är björnarnas egentligen enda naturliga fiende – bortsett fästingar och andra småkryp.

Blir uppätna av hajar

Det finns en sju meter lång hajGrönland som äter isbjörnar! Denna haj kan även bli upp till 200 år gammal, tänk vad många björnar den hinner äta.

Ju mindre pengar, ju mer lotter…

Grizzlybjörnar behöver få i sig ca 20 000 kalorier varje dag för att överleva. Det är lite mer än oss människor, som bara kräver cirka 2 000 – 3 000 kalorier.

Läs även…

10 fakta du antagligen inte visste om Jupiter

10 fakta du antagligen inte visste om Jupiter

Jupiter (symbol: ♃) är den femte planeten från solen och är med stor marginal solsystemets största planet. Planeten är en så kallad gasjätte, och man är än idag inte säker på om planeten ens har en fast kärna. Planeten har fått sitt namn efter den största guden inom...

10 fakta du antagligen inte visste om brev

10 fakta du antagligen inte visste om brev

Ordet post härstammar från franskan och kommer från latinets positus, ställd. Som vi alla vet är det organiserade försändelser av brev och paket över hela världen, som går under samlingsnamnet "post". Även om just brevförsändelserna har minskat drastiskt sedan den...

10 fakta du antagligen inte visste om katter

10 fakta du antagligen inte visste om katter

Världens populäraste husdjur, katten, är inte bara oändligt söt, utan också intelligent och en suverän jägare. I princip alla jordens människor har någon gång under sin livstid klappat dessa vackra hårbollar, och därför bjuder vi här på tio fakta som du antagligen...