Värsta tänkbara…

Alla föroreningar som människan har bidragit till har gjort så att isbjörnars penisar har krympt med tiden. Åk kollektivt och låt deras käraste ägodel växa igen, snälla!

Formade som isbjörnar…

Registreringsskyltarna i en del av områdena i nordvästra Kanada är formade som isbjörnar.

Snacka om husdjur…

Den före detta amerikanska presidenten Theodore Roosevelt hade en björn som sällskapsdjur under sin mandatperiod. Han har även gett sitt namn till ett kärt gosedjur vid namn ”Teddybjörnen”.

Deras enda naturliga fiende…

Vad människan vet så är tigrar är det enda rovdjuret som regelbundet jagar fullvuxna björnar. Det betyder alltså att tigrar är björnarnas egentligen enda naturliga fiende – bortsett fästingar och andra småkryp.

Blir uppätna av hajar

Det finns en sju meter lång hajGrönland som äter isbjörnar! Denna haj kan även bli upp till 200 år gammal, tänk vad många björnar den hinner äta.

Ju mindre pengar, ju mer lotter…

Grizzlybjörnar behöver få i sig ca 20 000 kalorier varje dag för att överleva. Det är lite mer än oss människor, som bara kräver cirka 2 000 – 3 000 kalorier.

Läs även…

10 fakta du antagligen inte visste om valuta

10 fakta du antagligen inte visste om valuta

Ordet valuta kommer ursprungligen från latinets valeo eller valere, här i betydelsen "gälla" eller "vara värd", och är ett betalningsmedel för ett eller flera länder. ISO 4217 är den standard, fastställd av ISO, som beskriver de trebokstavskoder, valutakoder, som...

10 fakta du antagligen inte visste om Bruce Willis

10 fakta du antagligen inte visste om Bruce Willis

Bruce Willis är en före detta amerikansk skådespelare och sångare som föddes på en militärbas i Tyskland den 19 mars 1955 (dåvarande Västtyskland). Han växte upp i New Jersey men flyttade senare till New York för att fullfölja sin dröm som skådespelare. Där arbetade...

10 övergivna platser som mänskligheten helt glömt bort

10 övergivna platser som mänskligheten helt glömt bort

Övergivna platser kan vara både spännande och lite kusligt. Och vi människor har alltid haft en tendens att överge vår fasta punkt för att nå en bättre eller tryggare punkt, vilket har lett till att många städer och ställen har blivit helt övergivna - och i flera fall...