Välj en sida

Därför tittar solrosor åt olika håll…

Du kanske har undrat varför solrosorna ofta pekar mot olika håll beroende på vilken tid på dygnet det är. Det beror nämligen på att de roterar under hela dagen för att följa solen från öst till väst.

[/et_pb_text]

Tulpanen symboliserade kärlek…

Förr i tiden i Ryssland användes röda tulpaner för att förklara sin kärlek till någon, där det svartfärgade centrumet av tulpanen symboliserade ett kolbränt hjärta av passionen till kärleken. Idag anses istället rosor symbolisera kärlek, även om det är trevligt att få tulpaner.

Bevisade medicinska effekter…

En tusensköna har faktiskt medicinska effekter på människan. Bland annat kan den hjälpa att lindra matsmältningsbesvär, lätta på hosta, bromsa blödningen och lätta på ryggsmärtor. Inte illa pinkat för en vitgul blomma, va?

Svåra att urskilja för en lekman…

Brukar du ställa in påskliljor under påsken? Akta dig, för påskliljornas lökar kan lätt förväxlas med vanliga lökar, och använder du dessa i matlagningen kommer du med all sannolikhet att bli förgiftad.

Krävs enorma odlingar

För att framställa ett gram av rosolja behövs hela 2 000 (!) rosor.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om växter

10 fakta du antagligen inte visste om växter

Växter, även känt som "växtriket" (Plantae på latin) är ett av de riken vilka ingår i den biologiska systematiken. Studiet av växtriket kallas botanik. De gröna växterna indelas i divisioner och kan enkelt indelas i grönalger, mossor och kärlväxter. Nedan finner du...

[/et_pb_section]