Välj en sida

Lade över 40 000 kronor på blekningar…

Jean Harlow var Hollywoods första blonda skådespelerska. Hon färgade håret med en blandning av peroxidblekmedeltvålflingor och ammoniak. Den hemmagjorda blandningen höll dock inte så länge, utan föll till slut av och det hela slutade med att hon fick bära en peruk. Men även fler kändisar färgade håret blont. Prinsessan Diana av Storbritannien lade cirka 40 000 kronor årligen på att bleka sitt hår blont.

[/et_pb_text]

Marilyn Monroe vägrade arbeta med andra blonda…

Marilyn Monroe (på bilden nedanför), som inte var naturligt blond, vägrade att arbeta med andra skådespelare som var blonda på en inspelning. Hon trodde att uppmärksamheten skulle dras från henne. Hennes naturliga hårfärg var brunfärgad.

Fångar fick offra sitt blonda hår…

Tyska blondiner togs till fånga under romartiden och fick sitt hår avklippt för att göras till peruker för fashionabla damer. En källa till framgångsrika krig var en stor tillströmning av blont hår när männen kom tillbaka från Tyskland.

Ändrar sig ofta i puberteten…

Det finns procentuellt flest blonda människor i norra Europa, lite fler än i USA. Däremot brukar majoriteten som föds som blonda få en färgförändring i håret när de når puberteten. Många andra får en färgförändring i håret under deras första graviditet.

Kan kopplas samman med din personlighet

Doktor Tony Fallone konstaterade 1997 att hårfärg är roten till en människas personlighet. Enligt Doktor Fallone är blondiner oftast mer utåtriktad och livliga, och uppfattas som mer feminina än kvinnor med andra hårfärger. Enligt Fallone, är det inte en hårfärg, utan ett sinnestillstånd som är blont.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om mammor

10 fakta du antagligen inte visste om mammor

Vi på redaktionen har i princip fullt upp med att fira våra mammor på mors dag, men för dig som har fått några sekunder över kanske vill överraska din mamma med lite kul "det här visste du inte"-fakta om just mammor? I så fall har vi vad du behöver nedanför! 2,4...

[/et_pb_section]