Välj en sida

Ytterligare fyra kapningsförsök har ägt rum…

Containerfartyget MV Maersk Alabama, som blev kapat av de somaliska piraterna, har i verkligheten råkat ut för ytterligare fyra kapningsförsök. Alla försök har dock misslyckats och än idag flyter fartyget omkring i trakterna kring den somaliska kusten på uppdrag av sin ägare; danska Maersk Line.

I verkligheten tog piraterna med sig pengarna…

Till skillnad från vad som hände i filmen Captain Phillips tog piraterna som kapade Maersk Alabama de 30 000 dollarna från säkerhetsskåpet med sig på livbåten. När marinen dödade de alla och räddade kaptenen gick pengarna inte att hitta någonstans, och än idag saknas de.

I verkligheten blev kaptenen stämd av en besättningsmedlem efteråt…

I verkligheten stämde en av männen från Richard Phillips besättning honom efter incidenten. Han hävdade att Phillips var väl medveten om faran i somaliskt vatten men i alla fall gick in och äventyrade allas säkerhet eftersom han ville få transporten till hamnen snabbare, detta trots att rederiet hade skickat honom en rådgivande varning om att undvika de somaliska kusterna.

Tom Hanks blev nerspydd under tagningarna i livbåten…

Tom Hanks har hävdat i en intervju att alla scener i livbåten faktiskt filmades i en skalenlig modell och befann sig i vatten hela tiden under tagningarna, vilket resulterade i att besättningsmedlemmarna blev sjösjuka och spydde ner Tom Hanks.

Egentligen skulle piraterna inte ha kidnappat…

I verkligheten var det från början tänkt att piraterna som ockuperade fartyget och kidnappade besättningsmedlemmarna skulle möta upp med andra piratgrupper i kustområdet, som höll andra kidnappade offer i sitt våld. Deras uppgift skulle vara att ge de andra piraterna eskort, men så blev aldrig fallet när de istället fick syn på MV Maersk Alabama.

10 fakta du antagligen inte visste om TV-serien Seinfeld

10 fakta du antagligen inte visste om TV-serien Seinfeld

Seinfeld är en amerikansk situationskomedi, skapad av Larry David och huvudrollsinnehavaren Jerry Seinfeld. Serien sändes mellan 1989 och 1998. Totalt producerades 180 avsnitt, uppdelade på nio säsonger. Serien blev en av de populäraste någonsin, både i USA och i...

10 fakta du antagligen inte visste om Nyckeln till Frihet

10 fakta du antagligen inte visste om Nyckeln till Frihet

Nyckeln till Frihet är enligt IMDb klassad som världens bästa film genom tiderna, med ett toppbetyg på 9,3 - vilket ingen annan film når upp till! Filmen är från 1994 och handlar om Andy Dufresne, en tystlåten och ambitiös man med en lysande karriär som bankman. När...