Snacka om produktion…

År 2014 producerade öljätten hela 120 000 000 hektoliter öl. Det är en hel del, det.

Äger över 500 märken…

Carlsberg äger hela cirka 500 olika ölmärken världen över. Fyra av de 15 största ölen i Europa ägs av just de danskgrundade företaget.

Ölforskare som titel…

Cirka 100 anställda i företaget är bara fokuserade på forskning, jäsning, ingredienser och bryggtekniken.

3 kilometers utställning…

Den totala längden av hyllor i Carlsbergs arkiv uppgår till hela tre kilometer, där cirka 300 000 fotografier dokumenterar företagets historia.

Hade eget schampo

Öl är bra för håret, just för att det innehåller så mycket B-vitaminer (ärligt talat, har du sett en alkoholist med dåligt hår någon gång?), men visste du att Carlsberg även har släppt ett eget schampo?

10 fakta du antagligen inte visste om YouTube

10 fakta du antagligen inte visste om YouTube

Över 100 000 videoklipp laddas dagligen upp på YouTube. Att lyckas bli en stjärna där är ungefär lika sannolikt som att få ett flygplan i huvudet. Men vem vet, kanske är du nästa stjärna? Åtminstone en svensk, ”Pewdiepie”, har lyckats bli en av YouTubes största...

10 fakta du antagligen inte visste om Facebook

10 fakta du antagligen inte visste om Facebook

Nästan alla använder vi det sociala nätverket Facebook, och många av oss har också gjort det under flera års tid. Facebook är utan tvekan ett av världens största varumärken, och idag jobbar företaget aktivt för att försöka komma in på den kinesiska marknaden. Här är...