Välj en sida

Betalade motvilligt underhållsstöd…

Trots att tre olika forskare returnerade ett negativt faderskapstest, var Charlie Chaplin tvungen att betala underhållsstöd i 21 år på grund av ett jurybeslut med 11 ja-sägare och en nej-sägare hävdade att han var den biologiska fadern till barnet.

Tjänade storkovan…

I genomsnitt tjänade Charlie Chaplin cirka 10 000 dollar per vecka under år 1915. I dag kan det tyckas lite, men sett till dåtiden var det en enorm summa med pengar.

Hamnade på sjukhus av dumdristigt misstag…

Under filmatiseringen av filmen ”The Gold Rush” fick Charlie Chaplin göra 63 separata tagningar av en scen där hans karaktär äter en sko. I verkligheten var skon tillverkad av lakrits och tack vare alla tagningar resulterade det hela i att han hamnade på sjukhuset för en insulinchock på grund av det höga sockerintaget.

Var inte tillräckligt lik sig själv, uppenbarligen…

Vid ett tillfälle deltog Chaplin i en ”Charlie Chaplin-look-alike-tävling”, där man skulle efterlikna skådespelaren så mycket som möjligt. Ingen visste att det var han själv i egen hög person, men han lyckades dock bara kamma hem ett tredjepris.

Kunde ha blivit grisbonde

Charlie Chaplin övervägde starkt att avla grisar i Arkansas innan han blev en filmstjärna, men bestämde sig för att skrota idén efter att ha lärt sig att man behövde kastrera djuren.

10 fakta du antagligen inte visste om TV-serien Dallas

10 fakta du antagligen inte visste om TV-serien Dallas

Dallas är en amerikansk TV-serie med Larry Hagman, Patrick Duffy, Barbara Bel Geddes och Jim Davis m.fl. Dallas är idag klassad som en riktig klassisk såpopera. Handlingen kretsar kring familjen Ewing, som gjort sig en förmögenhet i oljebranschen men även bedriver...