Välj en sida

Uppenbarligen har rasen bara blivit mindre…

Man tror att rasen har krympt med tiden och evolutionens gång. Den tidigare versionen av hunden var förmodligen mycket större än den vi ser idag efter att ha korsats med en mindre hårlös hund från Asien.

[/et_pb_text]

Små, men ack så aggressiva…

En studie visade att de små hundarna är en av de mest aggressiva av raserna mot människor och andra hundar – bortsett de av sin egen ras. För att hantera detta bör ägaren umgås med andra människor och hundar redan under hundens valpålder.

Vissa chihuahuor klarade sig till berömmelsen…

Under det sena 90-talet sände snabbmatsrestaurangen Taco Bell en reklamfilm med en chihuahuahund, Gidget. När Gidget gick bort år 2009 utannonserade Taco Bell att de djupt beklagar sorgen för hundens bortgång och lyckönskar dess ägare. Gidget hann även med att medverka i filmen ”Legally Blonde 2” och en annan reklamfilm för företaget Geico.

Stor hjärna betyder inte att man är smartast…

Trots chihuahuans stora hjärna i förhållande till kroppen är det inte den smartaste hundrasen, då den ”bara” är klassad som den 67:e smartaste hundrasen. Chihuahuas kräver 40-80 repetitioner för att lära sig nya kommandon och lyder första kommandot bara 30% av tiden. Självklart är dessa siffror bara räknade på ett snitt, då alla hundar är individuella. Man kan dock jämföra detta med rasen Border Collie – den hundras som klassas som allra smartast – som lyder första kommandot 95% av tiden och bara behöver i snitt fem repetitioner för att lära sig nya kommandon.

Mumifierade chihuahuor har hittats på gravplatser…

Mumifierade kvarlevor av hundrasen har hittats på Meso-amerikanska gravplatser, där man trodde att chihuahuan skulle hjälpte människan med resan till livet efter på ett säkert sätt. I gamla tider trodde man även att chihuahuan hade läkande egenskaper hos människan.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om nyckelpigor

10 fakta du antagligen inte visste om nyckelpigor

Nyckelpigor (på latin "Coccinellidae"), en familj i ordningen skalbaggar. Även om vi i Sverige till största del känner till ett fåtal, finns det faktiskt mer än 4 500 arter i världen. De olika arterna varierar väldigt i storlek, allt från en millimeter till hela tio...

10 fakta du antagligen inte visste om vildsvin

10 fakta du antagligen inte visste om vildsvin

När man tänker på vildsvin brukar man inte direkt tänka på hur stora de är. När man däremot ser dem ute i det fria i naturen är de minst sagt gigantiska! Det finns fyra olika typer av vildsvin och dess ursprungliga utbredningsområde sträckte sig från västra Europa...

[/et_pb_section]