Var extremt religiös…

Columbus var en mycket religiös man och inbillade sig själv att Gud hade kallat på honom för att göra sina resor. Många av namnen som Columbus gav till den mark och alla de öar han upptäckte var av just religiösa namn.

Fick två söner…

Columbus hade två söner med två olika kvinnor. Diego Columbus (1480-1526) och Fernando (1488-1539).

Torde sig vara utsänd av Gud…

Senare i sitt liv, började Christopher Columbus att skriva en bisarr bok med titeln ”Book of Prophecies”. I denna bok insisterade han med att alla hans resor var av gudomliga uppdrag i regi av Gud. Han trodde att världen skulle komma att gå under och att han, Columbus, var den utsände för att uppmana världens befolkning om vad som komma skall.

Var kanske inte först med att korsa Atlanten…

Även om Columbus ofta refereras till ”fadern för den nya världen” var han faktiskt inte den första europé att segla över Atlanten. Cirka 500 år tidigare, tros den nordiska vikingen Leif Eriksson ha landat i dagens Amerika, runt 1 000 år e.Kr. Vissa historiker tror också att irländska eller andra keltiska folkgrupper korsade Atlanten redan innan Eriksson. Hur det egentligen var med detta får vi nog aldrig riktigt veta.

Tog med syfilis till Europa

Funna skelett av arkeologer tyder tydligt på att Christopher Columbus och hans besättning tog med sig syfilis till Europa efter sin färd till Amerika. Detta var ett resultat av en av de första globala sjukdomarna, som också ödelade stora delar av Europa. Med gott kommer ont.

10 fakta du antagligen inte visste om Isaac Newton

10 fakta du antagligen inte visste om Isaac Newton

Sir Isaac Newton föddes den 25 december 1642 Woolsthorpe-by-Colsterworth i Lincolnshire i England och avled den 20 mars (31 mars enligt nya stilen) 1727 i Kensington i London. Han var en engelsk naturvetenskapsman, matematiker, teolog (antitrinitarian) och alkemist...