Översatt till över 90 språk…

TV-serien Dallas har blivit översatt till över 90 språk, en ganska fenomenal siffra för en TV-serie.

J.R. Ewing var tänkt som en biroll…

J.R. Ewing var från början tänkt att bara vara en biroll i Dallas, och allt skulle egentligen handla om  Bobby och Pamela Ewing. Det visade sig dock att J.R. blev den mest älskade karaktärerna av dem alla, och fick på så vis mer utrymme i TV-serien.

AIDS och cancer…

Tre skådespelare från Dallas dog av AIDSTimothy Patrick Murphy (Mickey Trotter), Dack Rambo (Jack Ewing) och Tom Fucello (Dave Culver). Hela tio styck dog dessutom av cancer.

Var tänkt att bli en miniserie från början…

Dallas startade egentligen som en miniserie i fem avsnitt år 1978, men tack vare populariteten utökades serien till något som visade sig bli riktigt kulturellt på senare år.

Från början till slut

Larry Hagman (J.R.) och Ken Kercheval (Cliff Barnes) är de enda två skådespelarna som var med i Dallas från början till slut.

Så mycket var företaget värt

I ett avsnitt från år 1987 sades det att Ewing Oil var värt över två miljarder dollar!

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

How I Met Your Mother är en amerikansk komediserie för TV som skapats av Carter Bays och Craig Thomas. Första säsongen blev klar och sändes i USA mellan 2005 och 2006. Efter nio säsonger sändes seriens sista avsnitt 31 mars 2014. TV-serien visades i hela 208 avsnitt...

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

Det finns många filmer och TV-serier som slutar för öppen tolkning, där det är fansens uppgift att själva bestämma hur allt fick sitt slut. Men sen finns det också de serier och filmer med egentligen uppenbara slut, men som har fått tittare världen över att komma fram...