Batman högre IQ än Einstein…

Bruce Wayne har högre IQ än Albert Einstein. Herr Einstein hade en IQ på 160-180, och det har tidigare offentliggjorts att herr Wayne har en IQ på hela 192. Ska man vara ”Batman” så ska man bannemig vara smart också!.

AIDS-drickande rasist…

På 80-talet hade DC Comics ”The Guardians” (bilden nedan) med en karaktär som kallades för ”Hemo-Goblin”, en vampyr som drack AIDS-infekterat blod och bet ihjäl mörkhyade människor. Inga konstigheter där inte.

Vibe dansade för rättvisan…

Det finns uppenbarligen superhjältar för allt. DC Comics skapade en gång en superhjälte vid namn ”Vibe”. Han dansade för rättvisan och hans superkraft var att dansa så ljudvågor skapades. Företaget listade dock ut ganska snart att både hjälten och hans krafter var lite löjliga. ”Vibe” mötte därför sin död efter bara ett par avsnitt.

Slopade planer om mörkhyad superhjälte…

Den första mörkhyade superhjälten som DC Comics hade tänkt att lansera var ”Black Bomber”. En rasist som under stress förvandlades till en mörkhyad superhjälte. Lyckligtvis tänkte DC Comics till en gång till innan de fullföljde det hela.

Något för HBTQ-världen…?

En superhjälte som vi skulle vilja se på Stockholm Pride är ”Danny the Street”, en transsexuell hjälte med förmågan att teleportera sig. Han teleporterar sig runt på jorden och ställer till med fester för samhällets mest utsatta.

Fick krafter av kokain

DC Comics har skapat många fiaskohjältar genom tiderna. För att nämna ännu en av dem har vi ”Snowflame”, som fick sina superkrafter från att snorta kokain. Ju mer han snortade ju bättre blev krafterna.

10 fakta du antagligen inte visste om Max

10 fakta du antagligen inte visste om Max

Max, McDonald’s eller Burger King? Alltid den ständiga diskussionen och åsikterna om den bästa hamburgerrestaurangen går vida isär bland befolkningen här i landet. Max Hamburgerrestauranger AB är Sveriges näst största hamburgerkedja och grundades 1968 i Gällivare av...