Välj en sida

Maskulint att lukta svett

Den första deodoranten för män lanserades år 1935 (årtionden efter introduktionen av deodoranter för kvinnor), eftersom kroppslukt inte betraktades som ett problem för män i början av 1900-talet. Att lukta svett var en del av att vara maskulin.

[/et_pb_text]

Dog av ”överdos”

År 1998 dog en 16-årig brittisk pojke som var besatt av att dofta gott. Pojken använde på tok för mycket deodorant, vilket ledde till hans död.

Gult svett är… oftast inte svett

De gula ”svett”-fläckarna som vanligen finns på skjortor i armhålan är faktiskt orsakade av en reaktion med deodoranter snarare än svett.

Applicera före läggdags

Deodorant fungerar som allra bäst vid applicering före läggdags. Inte efter morgonduschen, som de flesta tror, då de vanligtvis applicerar deodoranten.

Onödigt i 75% av fallen

Cirka tre fjärdedelar av människor som genetiskt inte producerar någon underarmslukt använder ändå deodorant, trots att det kostar dem pengar och i vissa fall skadar huden.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om Niagarafallen

10 fakta du antagligen inte visste om Niagarafallen

Niagarafallen är en grupp vattenfall i Niagarafloden i östra Nordamerika, på gränsen mellan USA och Kanada. Fallen ligger vid tvillingstäderna Niagara Falls, New York och Niagara Falls, Ontario. Det hör inte till ovanligheten att man blandar ihop Niagarafallen som...

[/et_pb_section]