Döden är ett av de ämnen vi egentligen vet minst om. Majoriteten av religioner handlar om liv och död, men inget vet helt säkert vad som händer efter döden. Finns ett himmelrike? Slutar vi bara att existera? Återföds vi? Ingen vet. Men här är i alla fall tio fakta som vi garanterat vet om döden.

Diktator avrättade sin familj…

När Joseph Stalins första fru dog sörjde han länge. Han sade också: ”Den varelsen fick mitt stenhjärta att bli mjukt. Med hennes död dog också mina sista känslor för mänskligheten”. Därefter avrättade han sin frus bror, syster och kusin. Så var det med den familjelyckan.

Världens mest otursdrabbade…?

Robert Liston är den enda läkare som har lyckats med ett 300-procentigt dödsfall under en operation. Han förlorade sin patient, råkade skära fingret av sin assistent som senare dog av infektion och skära lite i en observatör, som dog av chocken. Hur förklarar man det för de anhöriga?

Den förbannade torsdagen…

Alexander I av Jugoslavien vägrade att göra offentliga framträdanden på torsdagar av anledning att tre av hans familjemedlemmar dött just en torsdag. När han väl blev tvingad till ett framträdande en torsdag av sitt tjänstefolk blev han dödad av en lönnmördare.

Ödets ironi…

År 2014 dog tre personer som tränade i en flygsimulator när helt plötsligt ett riktigt flygplan störtade rätt ner på dem.

Dubbel förlust…

När världsartisten Bono var 14 år dog hans mor på hans fars begravning.

10 fakta du antagligen inte visste om genetik

10 fakta du antagligen inte visste om genetik

Genetik, ärftlighetslära, är en vetenskap inom biologin som studerar hur egenskaper nedärvs, hur genomet (arvsmassan) är uppbyggt och fungerar, hur förändringar av generna (arvsanlagen) uppstår, samt den biologiska variationen. Just vårt genetiska arv har blivit en...

10 fakta du antagligen inte visste om brev

10 fakta du antagligen inte visste om brev

Ordet post härstammar från franskan och kommer från latinets positus, ställd. Som vi alla vet är det organiserade försändelser av brev och paket över hela världen, som går under samlingsnamnet "post". Även om just brevförsändelserna har minskat drastiskt sedan den...