Användningsfull gåva till USA…

Skrivbordet i det ovala rummet i Vita Huset i USA var en gåva från drottningen till president Rutherford B. Hayes.  Bordet är gjort av timmer från fartyget HMS Resolute.

Nära band till Mary Lincoln…

När den amerikanska presidenten Abraham Lincoln mördades fick änkan Mary Lincoln (se bild nedanför) kondoleanser från drottning Victoria, som hon svarade genom att skriva att hon var tacksam över att Victoria kunde förstå hennes sorg. Victoria hade lidit förlusten av sin man, prins Albert, bara fyra år tidigare.

Växte upp under strikta regler…

Drottning Victoria uppfostrades upp under en strikt uppsättning av regler, som kallas Kensington-systemet. Detta inkluderade att isoleras från de flesta människor, aldrig få egentid och att ha var och en av hennes alla åtgärder planerade på förhand.

Trendsättare…

Vita bröllopsklänningar var inte det minsta populärt förrän Victoria – drottningen av Storbritannien – bar en på sitt eget bröllop under år 1840.

Rumäniens förra kung ättling till Victoria

Kung Michael I av Rumänien är en direkt ättling till drottning Victoria. Han blev krönt vid sex års ålder år 1927. Om den rumänska monarkin skulle ha levt kvar än i dag skulle han vara den längsta regeringsmonarken som för närvarande lever.

10 gigantiska djur som levde efter dinosaurierna

10 gigantiska djur som levde efter dinosaurierna

Trots nästan obegränsat med arkeologiska fynd världen över så vet vi människor bara en knapp bråkdel av de djur och arter som har levt innan oss. Att dinosaurier utgör ett så stort intresse för oss beror delvis på att vi funnit så många fossiler efter dem, men också...

10 fakta du antagligen inte visste om utdöda djur

10 fakta du antagligen inte visste om utdöda djur

Av alla arter som någonsin har levt under hela jordens historia har bara en bråkdel av en procent fossiliserats. Det mesta av livets historia kommer med andra ord att vara okänd för all framtid. Att vi människor också bär ansvaret för att flera olika djurarter har...

10 övergivna platser som mänskligheten helt glömt bort

10 övergivna platser som mänskligheten helt glömt bort

Övergivna platser kan vara både spännande och lite kusligt. Och vi människor har alltid haft en tendens att överge vår fasta punkt för att nå en bättre eller tryggare punkt, vilket har lett till att många städer och ställen har blivit helt övergivna - och i flera fall...