Välj en sida

Eldlågor kan leda el…

Lågor av eld leder elektricitet. Så försök med andra ord inte att döda brinnande eld med något elektriskt, är du snäll.

Var först med el – vågade inte nyttja den…

Benjamin Harrison (se bild nedanför), USA:s 23:e president, var den första presidenten med att ha elektricitet i Vita Huset. Han vågade dock aldrig röra någon strömbrytare, eftersom han var för rädd för att få en stöt. På så vis var Benjamin Harrison ingen flitig användare av Vita Husets tillgång på elektricitet.

Win-win för alla…

Malmtågen i Sverige som reser ner mot kusten av landet genererar fem gånger så mycket el mot vad som används. På så vis genereras en del av elektriciteten till närliggande städer och returresorna för andra tåg.

En del kan tillfredsställa kvinnor, minsann!…

1950-talet upptäckte en forskare på amerikanska Tulane University var punkten för sexuellt tillfredsställande sitter i hjärnan. Genom att ge en kvinnlig kollega små elektriska impulser till hjärnan lyckades han med bedriften att ge henne en orgasm som varade i trettio minuter.

Så fördubblar du storleken på din svampodling hemma

En professor i Japan upptäckte att blixtnedslag kan fördubbla storleken och mängden på svamp i naturen. Han bestämde sig för att undersöka fenomenet och kom fram till att el tillgodoser marken med ett enzym som sporrar tillväxten.

10 fakta du antagligen inte visste om Hells Angels

10 fakta du antagligen inte visste om Hells Angels

Hells Angels Motorcycle Club (HAMC), mer känd som enbart Hells Angels, är en motorcykelklubb grundad i USA efter andra världskriget med avdelningar i stora delar av västvärlden. Den räknas i de flesta länder som en kriminell MC-klubb. Gemensamt för medlemmarna är...

10 fakta du antagligen inte visste om nätbrottslighet

10 fakta du antagligen inte visste om nätbrottslighet

Nätbrottslighet, databrott, IT-brottslighet eller cyberbrott är ett sätt att bryta mot lagen genom att använda internet, till exempel att stjäla någons lösenord eller att skicka ut falsk information genom att tränga sig in i någon annans datornätverk. Många olikartade...