Välj en sida

Samma ämne som i kattmat…

Taurin, en populär energidrycksingrediens, krävs i kattmatprodukter. Utan ämnet kommer katter bland annat att förlora sin päls, tänder och syn.

[/et_pb_text]

Energidricka avsedd för det homosexuella samfundet…

Det finns en energidryck som marknadsförs till uttryckligen för det homosexuella samfundet. Drycken går under det komiska namnet ”Gay Fuel”. Bild på energidrickan finner du nedanför.

Lanserade energidricka med kokain…

Under år 2010 lanserade ett bolivianskt företag en energidricka som gick under namnet ”Coca-Colla”. Förutom att namnet är snarlikt den klassiska drycken Coca-Cola innehöll energidrickan även kokain. Drycken finns så klart inte kvar i dag, och blev mer eller mindre stämda upp till öronen. I USA försökte man även att lansera en energidryck under namnet ”Cocaine”, men som så klart inte innehöll kokain. Drycken blev dock bannlyst inom loppet av ett år.

Ingen nyhet…

Det där med energidrickor är ingen nyhet direkt. Redan under det antika Grekland och under romartiden hade man snarlika uppiggande drickor. En av dem gick till exempel under namnet ”Posca”.

Ryssarna vet hur man ska marknadsföra…

Det finns en rysk kolsyrad alkoholhaltig energidryck som marknadsförs som hälsosam. Detta eftersom den är mindre alkoholhaltig än vad ren sprit är.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om matlagning

10 fakta du antagligen inte visste om matlagning

Oavsett hur du föredrar din mat – genom kokning, förvällning, ångkokning, stekning, bakning, fritering eller rökning – så är det onekligen en väsentlig del av människans vardag. Somliga är duktiga på det, andra är lite mer som jag är köket; totalt värdelösa. Och då...

10 fakta du antagligen inte visste om kryddor

10 fakta du antagligen inte visste om kryddor

Kryddor består traditionellt sett av ätliga växter som tillsätts i mat på grund av sin smak, arom och färg. Det absolut vanligaste att använda till matlagning är bordssalt, men eftersom det tillhör mineralsalt (natriumklorid) räknas det inte in till familjen kryddor....

10 fakta du antagligen inte visste om KFC

10 fakta du antagligen inte visste om KFC

Kentucky Fried Chicken – kanske mer känt som KFC – är en snabbmatskedja med sina rötter i USA, som också har etablerat sig i flertalet andra länder – bland annat Sverige. KFC:s säljer främst friterad kyckling, och det välbekanta ansikte som du kan finna på dess...

[/et_pb_section]