Så stor var världens största pojke…

Den största bebisen som någonsin förlösts vägde hela 10,77 kg och var 76,2 cm lång. Det var den kanadensiska kvinnan Anna Bates som 1879 födde denna bjässe. Världsrekordet står än idag kvar i Guinness Rekordbok. Sorgligt nog dog pojken efter bara 11 timmar.

Skrämmande jämt fördelat mellan könen…

Antalet pojkar som föds gentemot flickor i världen är skrämmande jämt. På 100 flickor föds det 101 pojkar.

Förlossningsdepression vanligare än man kan tro…

Det pratas inte så mycket om förlossningsdepressioner, men det är oerhört vanligare än vad man kan tro. Cirka 13% av alla nyblivna mammor får en förlossningsdepression.

Inte helt ovanligt att man föds med tänder…

När tänderna börjar tränga ut från tandköttet är väl ändå barn som sötast? Det hör dock inte helt till ovanligheterna att barn föds med tänder. Cirka 1 på 2 000 barn föds med en eller flera tänder som redan har penetrerat tandköttet.

Sötpotatis kan vara grunden för tvillingar

Nigeria är det land där flest tvillingar föds – hela 4,5% av alla förlossningar består av ett tvillingpar. Många forskare är överens om att det beror på den stora konsumtionen av sötpotatis i landet. Borde inte potatisstaden Alingsås i så fall ha tvillingar i varje hörn?

10 fakta du antagligen inte visste om allergier

10 fakta du antagligen inte visste om allergier

Just nu är det den tiden på året då vi får höra pollenallergikernas oerhört hårda liv, fullt av kli i ögat, svullen hals och en ständigt rinnande näsa. Men det finns allergier som är avsevärt värre än de som är allergiska mot pollen (även om det är den vanligaste...