Välj en sida

Fallskärmsmordet

Fallskärmsmordet” var en term som belgiska medier flitigt använde under år 2010. Det hela handlade om en kärlekstriangel, där två kvinnor blev förälskade i samma man. Under ett fallskärmshopp hade den ena kvinnan saboterat den andras fallskärm, vilket resulterade i kvinnans död.

Förlita dig aldrig på huvudfallskärmen

Ironiskt nog är reservfallskärmen betydligt mer tillförlitlig än huvudfallskärmen. Anledningen är att det läggs ner avsevärt mycket mer säkerhetskontroller på reserven än huvudfallskärmen, eftersom den måste fungera till varje pris.

Apollo 12-uppdraget kunde ha slutat i katastrof

Under Apollo 12-uppdraget fruktade markkontrollen på NASA att ett oväntat blixtnedslag under uppskjutningen kunde ha avaktiverat fallskärmen, vilket skulle leda till besättningens död vid återinträdet till jorden, men eftersom det inte fanns något sätt att testa det under uppdraget valde de att aldrig berätta om det eventuella problemet för besättningen.

Myten om krigsbrott

Det är inte ett krigsbrott att beskjuta någon som faller med fallskärm från ett flygplan. Det är däremot ett krigsbrott att beskjuta någon som har hoppat från ett flygplan innan fallskärmen har utlöst.

Världens kanske mest dumdristiga hopp

För cirka 100 år sedan hoppade en skräddare mot sin död från Eiffeltornet i ett misslyckat test av en fallskärm som han hade utformat. Han valde att utföra hoppet trots att alla hans tidigare försök hade misslyckats.

10 fakta du antagligen inte visste om rymdskepp

10 fakta du antagligen inte visste om rymdskepp

Rymden har alltid fascinerat oss människor, och årligen läggs det åtskilliga miljarder på forskning och förbättringar av våra redan existerande rymdprogram. En viktig del av detta är så klart rymdskeppen - eller rymdfarkosterna - för att vi ska kunna ta oss ut i det...