Grön är den färg vi kan urskilja mest…

Glasögon med mörkerseende använder grön fosfor eftersom det mänskliga ögat kan skilja flera nyanser av grönt än någon annan färg, vilket möjliggör en ökad differentiering av föremål.

Borde användas överallt…

En israelisk kemiprofessor har uppfunnit ett ”antivåldtäktspiller”, som upptäcker våldtäktsdroger som släpps ner i drinkar och varnar offret genom att ändra färg på drinken. Smart, va?

Hästar ser färger helt annorlunda…

Hästar har de största ögonen av något landlevande däggdjur, och har utmärkt dag- och mörkerseende. Däremot har de bara ett tvåfärgat seende, eller dikromatiska syn. Deras färgseende är något liknande röd-grön färgblindhet hos människor, där vissa färger, särskilt rött och besläktade färger, visas som en nyans av grönt.

Färg-TV:n bidrar till dina färgstarka drömmar…

De flesta människor drömmer i färg. De som däremot växte upp med svartvit TV har god chans att drömma även i svart och vitt, har studier visat.

Ännu en anledning till att dricka kaffe

På 1980-talet visade ett forskarlag i New York, USA, att ett enzym från gröna kaffebönor kan ta bort B-antigenen från de röda blodkropparna.

10 fakta du antagligen inte visste om botox

10 fakta du antagligen inte visste om botox

Botox blir ett allt vanligare skönhetsingrepp världen över, framförallt i västvärlden. Idag tillhör injektioner av toxinet det absolut populäraste och vanligaste skönhetsingreppet hos både kvinnor och män. Men hur mycket vet du om giftet som sprutas in i dina muskler?...

10 fakta du antagligen inte visste om syre

10 fakta du antagligen inte visste om syre

Syre eller oxygen är ett grundämne med tecknet O och atomnummer 8 – vilket du självklart redan har lärt dig i skolan. Syre är vid standardtryck och -temperatur (STP) en gas, syrgas, O2, som förekommer i atmosfären i en halt av cirka 21 volymprocent. Med detta sagt...