Ett riktigt turist- och shoppingland…

Om du är sugen på turism och shopping kan vi starkt rekommendera detta land! Av de tio största shoppinggalleriorna i världen finner du hela tre av dem i just Filippinerna!

Här finns skunkar (och skurkar)…

De enda ställen som skunkar återfinns på ute i det fria – förutom Amerika – är Filippinerna och Indonesien. Antagligen är det dock gissningsvis mindre trevligt att träffa på en av dessa när du är ute på promenad.

Manetsjön i Filippinerna…

Det finns en sjö i landet som kallas för ”Manetsjön” (Jellyfish Lake) – sjön rymmer nämligen över 13 000 000 maneter. Bada, någon?

Filippinerna är kristet…

Filippinerna är det enda land i Asien där de kristna har en majoritet (på cirka 80%), och helt naturligt katolska namn som exempelvis ”Bing”, ”Bong”, ”Bambi”, ”Bogie”, ”Girlie”, ”Peanut” och ”Bumbum” hör inte alls till ovanligheten.

Filippinerna är det enda land i Asien som har en kristen majoritet. Hela 80% anses vara kristna.

Tolfte största landet…

Med sina 100 000 000 invånare gör det landet till det tolfte största i världen sett till invånarantalet. Den årliga tillväxten på cirka 2% gör det också till ett av världens snabbast växande länder!

10 fakta du antagligen inte visste om Göteborg

10 fakta du antagligen inte visste om Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största tätort, efter Stockholm, och Nordens femte största med omkring 550 000 invånare i tätorten och 980 000 invånare i Storgöteborg. Staden Göteborg lades till grund på initiativ av kung Gustav II Adolf och fick sina stadsprivilegier år...

10 fakta du antagligen inte visste om Nordkorea

10 fakta du antagligen inte visste om Nordkorea

Diktaturen Nordkorea har varit självständigt sedan 1948, men än idag har landets självständighet inte blivit erkänt av varken Japan eller Sydkorea. Landet i fråga är också det enda som styrs av en ledare som inte längre är vid livet (Kim Il-Sung (landets grundare)). I...

10 fakta du antagligen inte visste om Eskilstuna

10 fakta du antagligen inte visste om Eskilstuna

Nu ger vi oss in på Sveriges 15:e största stad, som minst sagt har spännande historier i ryggen! Att det är en tätort i Södermanland och att Eskilstunaån rinner igenom staden kanske vi inte behöver ta upp, det vet väl i princip alla. Eller att staden fick sitt namn...