Ett riktigt turist- och shoppingland…

Om du är sugen på turism och shopping kan vi starkt rekommendera detta land! Av de tio största shoppinggalleriorna i världen finner du hela tre av dem i just Filippinerna!

Här finns skunkar (och skurkar)…

De enda ställen som skunkar återfinns på ute i det fria – förutom Amerika – är Filippinerna och Indonesien. Antagligen är det dock gissningsvis mindre trevligt att träffa på en av dessa när du är ute på promenad.

Manetsjön i Filippinerna…

Det finns en sjö i landet som kallas för ”Manetsjön” (Jellyfish Lake) – sjön rymmer nämligen över 13 000 000 maneter. Bada, någon?

Filippinerna är kristet…

Filippinerna är det enda land i Asien där de kristna har en majoritet (på cirka 80%), och helt naturligt katolska namn som exempelvis ”Bing”, ”Bong”, ”Bambi”, ”Bogie”, ”Girlie”, ”Peanut” och ”Bumbum” hör inte alls till ovanligheten.

Filippinerna är det enda land i Asien som har en kristen majoritet. Hela 80% anses vara kristna.

Tolfte största landet…

Med sina 100 000 000 invånare gör det landet till det tolfte största i världen sett till invånarantalet. Den årliga tillväxten på cirka 2% gör det också till ett av världens snabbast växande länder!

10 fakta du antagligen inte visste om Alingsås

10 fakta du antagligen inte visste om Alingsås

Kaféernas stad, potatisstaden, cykelstaden – Alingsås har så många namn att det snart börjar bli krångligt att hålla koll på alla! Här är tio fakta som du kanske inte kände till om potatismannen Jonas Alströmers hemstad! Alingsåsaren införde potatis... Vid detta laget...

10 fakta du antagligen inte visste om Västerås

10 fakta du antagligen inte visste om Västerås

Västerås stad har haft en stor betydelse för Sverige och dess utveckling. Västmanlandsstaden är Sveriges femte största stad och ligger cirka 10 mil västnordväst om Stockholm. En hel del kändisar härstammar från staden, och likaså hade Gustav Vasa viktiga anknytningar...

10 fakta du antagligen inte visste om Sverige

10 fakta du antagligen inte visste om Sverige

Idag, den 6 juni, firar svenskarna Sveriges nationaldag! Även om kanske firandet inte är lite hårt som det är hos grannarna i Norge är det ändå många av svenskarna som håller på traditionerna, med flagga i topp och god, klassisk svensk middag! Idag är du sannolikt –...