Välj en sida

Som taget ur mitt egna sexliv…

På grund av deras proportioner har hundarna lite problem med att para sig. Hanar har svårt att honorna, och de blir ofta svettiga och utmattade när de försöker att para sig. Som ett resultat skapas idag en stor majoritet av de franska bulldoggarna genom artificiell insemination. De har ofta också problem med att föda, vilket leder till att de under förlossningen ofta får genomgå ett kejsarsnitt.

Omkom vid Titanic-olyckan…

En fransk bulldogg var passagerare på fartyget Titanic, som olyckligtvis sjönk till bottnen. Hunden var dock försäkrad med 750 dollar (vilket var en halv förmögenhet på den tiden).

Gjort karriärer i Hollywood…

Även de franska bulldoggarna har gjort karriär framför kamerorna. Du kan bland annat se hundrasen i filmer som ”From Hell” (Johnny Depp), ”Secondhand Lions” (Michael Caine och Robert Duvall) och Bringing Down the House” (Steve Martin och Queen Latifa). Även i storfilmen ”Titanic” går det att skymta en fransk bulldogg.

Mest drabbade rasen under flygresor…

Om du har en fransk bulldogg bör du överväga att lämna hunden hemma hos någon annan när du ska ut och flyga. Bulldoggs är nämligen den ras som har drabbats mest av att  under flygresor på grund av deras respiratoriska problem. De lider ofta av höftledsdysplasi och andra medicinska problem.

Äta och sova är livet

En fransk bulldogg älskar att äta, och det gör de gärna ensamma. Undvik helst att vara för närgången när hunden ska äta. De tenderar också att sova lite väl mycket.

Rasens största problem

De flesta hundarna av rasen snarkar på grund av deras platta ansikte.

10 fakta du antagligen inte visste om lax

10 fakta du antagligen inte visste om lax

När man pratar om laxfisk tänker man ofta på grannlandet Norge, som är känt för sin fina lax (eller bör jag säga "laks", kanske?). Men vi i Sverige är inte så mycket sämre, och även här har vi fina laxodlingar! Och ingen fisk är väl så god som en nygrillad lax? Men...

10 fakta du antagligen inte visste om Tyrannosaurus Rex

10 fakta du antagligen inte visste om Tyrannosaurus Rex

Tyrannosaurus Rex ("Tyrannödla") var en stor köttätande dinosaurie vars fossil påträffats i Nordamerika, där den tros ha levt i slutet av kritaperioden för 65 - 68 miljoner år sedan. Flera fynd har gjorts i bland annat delstaterna Alberta, Montana, Utah och New...