Frukt är inte bara utsökt, det är också livsviktigt för människans intag av vitaminer och mineraler. Får du i dig din dagliga dos av frukt och grönt?  Ta ett äpple och tugga på medan du läser tio viktiga fakta om frukter.

Ett kul experiment…

Grapefrukter exploderar om du kör dem i mikrovågsugnen. Prova gärna, men skyll inte på oss när du – eller någon annan – får städa.

Apelsin inte så rik på C-vitamin som man kan tro…

Apelsiner associeras ofta med C-vitaminer, men i själva verket hör inte apelsinerna ens till topp tio-listan när det kommer till vitamin-C-nivåer.

Kaffeböna ingen böna…

Likaså gäller precis samma sak med kaffebönor, som kan tyckas verka vara en böna. Men i själva verket är kaffebönor inga bönor, utan klassificeras som en frukt.

Den frukten äts mest globalt sett…

Man kan tro att äpplen är världens mest populära frukt, men icke! Det är tomaterna som tar förstaplatsen globalt sett. Och ja, du läste rätt – tomater klassas inte som en grönsak, utan som en frukt.

Grapefrukt bör inte blandas med medicin…

Att mixa och dricka grapefrukt samtidigt som du tar vissa typer av mediciner kan leda till en överdos eller en direkt död. Läs alltid noga på medicinförpackningarna.

10 fakta du antagligen inte visste om apelsiner

10 fakta du antagligen inte visste om apelsiner

Apelsin är ett träd inom citrussläktet, som även är namnet på trädets orangefärgade frukt. Det är ingen naturligt förekommande art, utan snarare en hybrid mellan pompelmus (C. maxima ) och småcitrus (C. reticulata). Vanligtvis brukar frukten figurera som ansiktet utåt...

10 fakta du antagligen inte visste om druvor

10 fakta du antagligen inte visste om druvor

Druva är frukten hos flertalet arter i familjen vinväxter (Vitaceae), och i synnerhet vinsläktet (Vitis). Druvan är ett bär som kan variera väldigt i färg, storlek, sötma och saftighet. Druvor växer helst i klasar och är vanligtvis ovala eller avlånga. Men för en...