Inte ens gurkan är en grönsak…

Precis som tomaten är gurkan heller ingen grönsak, det är en frukt. Men det hade du väl redan koll på?

Världens största frukt…

På coco de mer-palmträdet växer världens största frukt (som du kan se på bilden nedan). I snitt väger vardera frukt ungefär 42 kilo.

Fruktsalladsträden…

Det finns en typ av träd som kallas för ”fruktsalladsträdet”. Där växer mellan tre till sju olika typer av frukter. Med andra ord har man en enkel start för att göra fruktsallad!

Delar DNA med många frukter…

Människan delar 50% av sitt DNA med en banan. Just det, en banan. Banan är också inte den enda frukt som vi människor delar stora delar av vår DNA med.

Rena rama Tjernobyl-frukten

Bananer är radioaktiva. Eller ja, nu ska du inte låta dig skrämmas. Den mängd radioaktivitet som finns i en banan går knappt att mäta upp.

10 fakta du antagligen inte visste om apelsiner

10 fakta du antagligen inte visste om apelsiner

Apelsin är ett träd inom citrussläktet, som även är namnet på trädets orangefärgade frukt. Det är ingen naturligt förekommande art, utan snarare en hybrid mellan pompelmus (C. maxima ) och småcitrus (C. reticulata). Vanligtvis brukar frukten figurera som ansiktet utåt...

10 fakta du antagligen inte visste om druvor

10 fakta du antagligen inte visste om druvor

Druva är frukten hos flertalet arter i familjen vinväxter (Vitaceae), och i synnerhet vinsläktet (Vitis). Druvan är ett bär som kan variera väldigt i färg, storlek, sötma och saftighet. Druvor växer helst i klasar och är vanligtvis ovala eller avlånga. Men för en...