Välj en sida

Al Gores dotter har skrivit manus…

Al Gore – den amerikanska politikern (demokrat), affärsmannen, nobelpristagaren och miljöaktivisten, som dessutom var vicepresident under den tidigare presidenten Bill Clinton (1993-2001) – har en dotter vid namn Kirsten Gore, som har skrivit flera manus till den animerade TV-serien. Al Gore själv har dykt upp flertalet gånger i serien, och enligt egen utsago är han ett stort fan.

[/et_pb_text]

Ugglor – de nya skadedjuren…

Har du möjligtvis lagt märke till att en uggla då och då dyker upp under seriens gång? Det finns faktiskt en tanke även bakom detta; varje gång en uggla dyker upp ska man normalt sett egentligen se en råtta springandes. Men skaparnas tanke var att ugglor ska vara den nya formen av skadedjur i framtiden – istället för dagens råttor. 

20th Century Fox hatade idén om 30th Century Fox…

I slutet av varje avsnitt kan du se 20th Century Fox logotyp förändrad till istället 30th Century Fox. Sanningen är den att filmbolaget avskydde idén, men skaparen Matt Groening tog saken i egna händer och köpte rättigheterna till 30th Century Fox.

Påhittat språk fick bytas ut – två gånger om…

Det främmande utomjordingspråket som framgår på bilden nedanför har fått ändras två gånger, eftersom seriens fans räknade ut vad det betydde.

Hunden baserad på sann historia

Frys lojala hund, Seymour, som väntade på sin ägare att återvända efter att han försvann in i frysen och dog utanför pizzaplatsen var faktiskt löst baserad på en sann historia. Det fanns en hund som hette Hachiko, som väntade nio år på sin ägare att återvända efter hans död.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om Disneyland

10 fakta du antagligen inte visste om Disneyland

Disneyland Park är en av världens mest kända nöjesparker och besöks årligen av miljontals människor. Sedan portade slog upp den 17 juli 1955 har över 500 miljoner människor besökt parken. Temaparken - som ägs av The Walt Disney Company - är belägen i Anaheim,...

10 fakta du antagligen inte visste om Superman

10 fakta du antagligen inte visste om Superman

Superman – eller för många här i Sverige mer känd som Stålmannen – är en seriefigur publicerad första gången den 18 april 1938 av Jerry Siegel och Joe Shuster i den amerikanska serietidningen Action Comics. Senare även utgiven som egen serietidning av DC Comics. Som...

[/et_pb_section]