Att plocka upp en tidning och skumma igenom den brukar oftast leda till tankar om att världen är brutal, olycksdrabbad och sorgsen. Goda nyheter är mer sällsynt i tidningarna idag än vad reklamfria tidningar är. Men då ska man också ha i åtanke att dåliga nyheter säljer bättre än bra, och därav kan det vara hög tid att få ta del av några av de bra saker som händer här i världen också! Här är tio saker som du absolut bör känna till och som kan få dig på lite bättre humör!

Färre dödsfall bland cancerdrabbade…

Dödsfall relaterat till cancer har sjunkit med 20% under de två senaste decennierna, och de fortsätter att sjunka.

Vi är tryggare än någonsin…

Man kan lätt tro att vi lever i en tidsålder full av våld idag, mycket tack vare media och tidningsrubrikerna. Men så är inte fallet. Idag är människan som minst våldsbenägen någonsin, och risken att dö i något våldsrelaterat har aldrig varit så låg som nu. Ja, detta är med alla krig och terrorism inräknat.

Elnätet byggs ut i Indien…

I Indien finns än idag cirka 18 000 småbyar som ännu inte har elektricitet. Den nuvarande premiärministern för Indien utlovade i augusti år 2015 att dessa byar ska vara nere på noll inom loppet av 1 000 dagar. Liknande projekt finns även i afrikanska länder.

Rätt väg att gå…

I Nederländerna har man tvingats stänga många anstalter och fängelser tack vare mindre kriminalitet.

Fler barn överlever svåra sjukdomar…

Barnadödligheten är för närvarande lägst i mänsklighetens historia.

10 fakta du antagligen inte visste om brev

10 fakta du antagligen inte visste om brev

Ordet post härstammar från franskan och kommer från latinets positus, ställd. Som vi alla vet är det organiserade försändelser av brev och paket över hela världen, som går under samlingsnamnet "post". Även om just brevförsändelserna har minskat drastiskt sedan den...