Läkarvården utvecklas lavinartat…

Vi är mycket, mycket nära att påbörja kliniska prövningar för en behandling som påstås bota strålningsförgiftning. Det kan tyckas vare en ganska liten nyhet, men i själva verket skulle det rädda miljontals liv varje år, där många människor tvingas jobba i områden och med verktyg som avger väldigt hög strålning, som ofta leder till en tidigare död eller cancer.

Ett lyckat demokratiskt val i Nigeria…

Nigeria hade för första gången ett mycket framgångsrikt demokratiskt riksdagsval 2015. Det kallades allmänt som fredligt och trovärdigt. Nigeria har sina problem, men detta var ett sällsynt exempel på ett val som inte blir en total katastrof i Västafrika.

Tack till TV-programmet ”Teenage Mom”…

Tonårsgraviditeter är lägre än vad det någonsin tidigare har varit, mycket tack vare forskning och att man är mer medveten om sex och samlevnad. En särskilt stor förändring kan man se i i-länder, medan u-länder än ligger snäppet efter. Den största förändringen har skett i Storbritannien och USA.

Glädjer säkerligen Donald Trump…

För första gången i modern tid återvänder mer mexikanare till Mexiko från USA än som immigrerar till USA från Mexiko.

Fattigdomen går mot bättre dagar

Extrem fattigdom är den lägsta uppmätta någonsin, och är nu nere på ”endast” 10% världen över.

Ozonlagret har börjat att reparera sig

För första gången har det dokumenterats att ozonlagret har börjat att reparera sig själv. Den största skadan skedde under 1980-talet när man inte var så miljömedveten om alla de olika gifter och gaser som användes av människan.

10 fakta du antagligen inte visste om hösten

10 fakta du antagligen inte visste om hösten

Sommar, bad och värme i all ära. Eller vinter, skridskor och snöbollskrig! Men finns det något vackrare än höstens alla färger? De röda och gula bladen på träden. Från början härstammar ordet ”höst” från ”skörd” och är besläktat med ”hösta” och ”inhösta”, det vill...