Välj en sida

Innehåller allt från larver till löss…

Godis innehåller allt från larvrester till det mest bisarra man kan tänka sig. Skulle vi läsa innehållsförteckningen på allt godis skulle ingen nog behöva gå till tandläkaren längre. Men geléhallon slår nog allt, de innehåller nämligen kochenillsköld–löss. Japp, du läste rätt.

[/et_pb_text]

Djungelvrål är mer än bara apor…

När min pappa följde med mig på bio under mina yngre år köpte han alltid med sig en påse Djungelvrål, ”för det skulle man minsann äta när man såg på bio”, enligt honom. Sedan dess har traditionen gått i arv, och lik förbannat sitter jag nu på biosalongerna med mina barn – med en påse Djungelvrål. Men har du någon gång tänkt på att det inte bara är godisformade apor i påsarna? Det är nämligen flera olika djur, allt från elefanter och lejon till apor.

Plopp och Center består av samma recept…

Chokladerna Plopp och Center, som många gånger har blivit ifrågasatta av konsumenter vad som egentligen skiljer dem åt, smakar precis likadant och innehåller samma recept och ämnen. Detta är även bevisat genom både blindtest och vad innehållsförteckningen säger.

Kan du se björnen…?

När du äter en Toblerone har du säkert lagt märke till det lilla berget (som du ser på bilden nedan). Men kan du också se att det är en stående björn framför berget?

Därför finns stänger vid godisställen

I de flesta godisställ som finns i de större butikerna har du kanske lagt märke till en stång längst ner? Stången är till för att stå på, för att de lite mer kortväxta också ska kunna nå de översta hyllorna.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om matlagning

10 fakta du antagligen inte visste om matlagning

Oavsett hur du föredrar din mat – genom kokning, förvällning, ångkokning, stekning, bakning, fritering eller rökning – så är det onekligen en väsentlig del av människans vardag. Somliga är duktiga på det, andra är lite mer som jag är köket; totalt värdelösa. Och då...

10 fakta du antagligen inte visste om KFC

10 fakta du antagligen inte visste om KFC

Kentucky Fried Chicken – kanske mer känt som KFC – är en snabbmatskedja med sina rötter i USA, som också har etablerat sig i flertalet andra länder – bland annat Sverige. KFC:s säljer främst friterad kyckling, och det välbekanta ansikte som du kan finna på dess...

[/et_pb_section]