En enda gorilla som är albino…

Den enda kända albinogorillan som någonsin har existerat finns på en djurpark i BarcelonaSpanienBarcelona Zoo valde passande nog att döpa gorillan till Snowflake, efter den ljusa hyn.

Gorillan Koko tros ha behärskat teckenspråk…

Koko är en gorilla som tros ha behärskat teckenspråk. Koko (på bilden nedanför) bad om en husdjurskatt som en födelsedagspresent, som fick namnet ”All Ball”. Dock dog katten i en olycka. Efter detta uttryckte Koko sin sorg genom olika tecken.

Kan antagligen lära sig teckenspråk…

Forskare försöker nu att få två gorillor som kan lite teckenspråk att para sig. Syftet med studien är att se om gorillorna kommunicerar med varandra genom teckenspråk för att para sig.

Är några riktiga keldjur…

Något som kan tyckas väldigt märkligt för oss människor; gorillor älskar nämligen att plocka upp grodor som de hittar för att klappa och kela med. Sedan lägger de stillsamt tillbaka grodorna där de hör hemma, helt utan någon som helst avsikt att skada dem.

Gorillan Michael har kunnat beskriva en tragedi…

Det fanns en gorilla med namnet Micheal som lärde sig delar av teckenspråk och beskrev sedan hur det var att se sin mor dödas av tjuvskyttar. Mordet på hans mor skedde naturligtvis innan Michael fångades in.

10 fakta du antagligen inte visste om humlor

10 fakta du antagligen inte visste om humlor

Humlor (Bombus) är ett släkte av insekter tillhörande familjen långtungebin (Apidae) inom överfamiljen bin (Apoidea). Och nu när värmer börjar att slå till i vårat avlånga land kommer du nog att se en uppsjö av dem flygande runt där ute. Här är dock tio fakta som du...

10 fakta du antagligen inte visste om kameleonter

10 fakta du antagligen inte visste om kameleonter

Kameleonter (Chamaeleonidae) är en familj i ödlornas underordning och kräldjurens klass. De har en masklik, klibbig och långt utsträckbar tunga med klubblik spets, klätterfötter och gripsvans. Kroppen är hög och hoptryckt från sidorna, med bågformigt böjd, tunn rygg....

10 fakta du antagligen inte visste om ugglor

10 fakta du antagligen inte visste om ugglor

Ugglor (Strigidae) är en familj inom ordningen ugglefåglar (Strigiformes). Det finns 216 olika arter inom 21 släkten i familjen äkta ugglor runtom i världen. Nedan följer tio fakta som du kanske inte var så välbekant med när det kommer till den visaste fågelart av de...