Välj en sida

En enda gorilla som är albino…

Den enda kända albinogorillan som någonsin har existerat finns på en djurpark i BarcelonaSpanienBarcelona Zoo valde passande nog att döpa gorillan till Snowflake, efter den ljusa hyn.

[/et_pb_text]

Gorillan Koko tros ha behärskat teckenspråk…

Koko är en gorilla som tros ha behärskat teckenspråk. Koko (på bilden nedanför) bad om en husdjurskatt som en födelsedagspresent, som fick namnet ”All Ball”. Dock dog katten i en olycka. Efter detta uttryckte Koko sin sorg genom olika tecken.

Kan antagligen lära sig teckenspråk…

Forskare försöker nu att få två gorillor som kan lite teckenspråk att para sig. Syftet med studien är att se om gorillorna kommunicerar med varandra genom teckenspråk för att para sig.

Är några riktiga keldjur…

Något som kan tyckas väldigt märkligt för oss människor; gorillor älskar nämligen att plocka upp grodor som de hittar för att klappa och kela med. Sedan lägger de stillsamt tillbaka grodorna där de hör hemma, helt utan någon som helst avsikt att skada dem.

Gorillan Michael har kunnat beskriva en tragedi…

Det fanns en gorilla med namnet Micheal som lärde sig delar av teckenspråk och beskrev sedan hur det var att se sin mor dödas av tjuvskyttar. Mordet på hans mor skedde naturligtvis innan Michael fångades in.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om vildsvin

10 fakta du antagligen inte visste om vildsvin

När man tänker på vildsvin brukar man inte direkt tänka på hur stora de är. När man däremot ser dem ute i det fria i naturen är de minst sagt gigantiska! Det finns fyra olika typer av vildsvin och dess ursprungliga utbredningsområde sträckte sig från västra Europa...

10 fakta du antagligen inte visste om höns

10 fakta du antagligen inte visste om höns

Med de cirka 25 miljarder höns som finns här på planeten gör det också hönsen till den mest utbredda fågeltypen. Hanen kallas tupp, honan höna och dunungen kyckling. Men det hade du säkert koll på, så här bjuder vi istället på tio fakta som du kanske inte kände till...

[/et_pb_section]