Få har vandrat hela området…

Färre människor har genomfört en kontinuerlig längdvis vandring genom hela Grand Canyon-området än människor som har varit på månen.

Coloradofloden fick sitt nya namn efter 1921…

Coloradofloden var ursprungliga inte namnet på floden som hjälpte till att dela upp Grand Canyon. Före den 18 februari år 1921 kallades floden istället för Grand River.

Européer ansåg området totalt värdelöst…

De första europeiska upptäckterna som såg Grand Canyon-området tyckte att det var en värdelös irritation och förutspådde att ingen någonsin skulle besöka området överhuvudtaget. Ack så fel man kunde ha.

Pesten observerades senast 2008 i området…

De flesta tror att pesten är helt utrotad – men riktigt så är inte fallet, och än i dag dör folk av smittan – även om det bara handlar om något enstaka dödsfall om året. Så sent som år 2008 dog en biolog i Grand Canyon av pesten.

Dyrt att ta sig med paddelbåt i Coloradofloden…

För att få ta dig med paddelbåt genom Grand Canyon National Park måste du ansöka om ett tillstånd redan ett år före, och endast ett begränsat antal tillstånd ges. För ett 12 dagars resetillstånd med båt är det ett lotteri vilka som blir utvalda och minsta kostnaden uppgår till cirka 300 dollar (cirka 2 800 svenska kronor). 

10 fakta du antagligen inte visste om kinesiska muren

10 fakta du antagligen inte visste om kinesiska muren

Kinesiska muren är en serie militära försvarsmurar i norra Kina byggda i omgångar under flera olika dynastier från 300-talet f.Kr. fram till första delen av 1600-talet. De idag existerande delarna av muren har en total längd på ungefär 6 000 km som tillsammans med...

10 fakta du antagligen inte visste om ABBA

10 fakta du antagligen inte visste om ABBA

ABBA var ett av de mest framgångsrika banden som fanns i början av 70-talet till början av 80-talet och består i huvudsak av två svenska sångpar, vars förnamn utgör namnet för gruppen; Agnetha Fältskog, Björn Ulvaeus, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad. Jag antar...