Välj en sida

Få har vandrat hela området…

Färre människor har genomfört en kontinuerlig längdvis vandring genom hela Grand Canyon-området än människor som har varit på månen.

[/et_pb_text]

Coloradofloden fick sitt nya namn efter 1921…

Coloradofloden var ursprungliga inte namnet på floden som hjälpte till att dela upp Grand Canyon. Före den 18 februari år 1921 kallades floden istället för Grand River.

Européer ansåg området totalt värdelöst…

De första europeiska upptäckterna som såg Grand Canyon-området tyckte att det var en värdelös irritation och förutspådde att ingen någonsin skulle besöka området överhuvudtaget. Ack så fel man kunde ha.

Pesten observerades senast 2008 i området…

De flesta tror att pesten är helt utrotad – men riktigt så är inte fallet, och än i dag dör folk av smittan – även om det bara handlar om något enstaka dödsfall om året. Så sent som år 2008 dog en biolog i Grand Canyon av pesten.

Dyrt att ta sig med paddelbåt i Coloradofloden…

För att få ta dig med paddelbåt genom Grand Canyon National Park måste du ansöka om ett tillstånd redan ett år före, och endast ett begränsat antal tillstånd ges. För ett 12 dagars resetillstånd med båt är det ett lotteri vilka som blir utvalda och minsta kostnaden uppgår till cirka 300 dollar (cirka 2 800 svenska kronor). 

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om kroppspråk

10 fakta du antagligen inte visste om kroppspråk

Visst har man stött på någon vilt diskuterande man eller kvinna som flaxar med armarna som om de var på väg att flyga iväg, eller andra som står och pratar och grimaserar likt de var på väg att äta något riktigt vidrigt. Kroppsspråk är ett sätt vilket människor (och...

10 fakta du antagligen inte visste om våren

10 fakta du antagligen inte visste om våren

Även om vissa delar av vårat avlånga land fortfarande har snöprydda marker kan man inte neka till att våren har kommit. En del har sett vårblommor blomma för fullt, andra har sett småkryp och andra djur som tittar upp när värmen börjar att komma. Fler och fler visar...

10 fakta du antagligen inte visste om tatueringar (del 1)

10 fakta du antagligen inte visste om tatueringar (del 1)

Visste du att ordet ”tatuering” kan spåras tillbaka till det polynesiska substantivet ”tatau”, som betyder ”punktering, markering gjord på huden”? I dagens samhälle hör det inte till ovanligheterna att stöta på en tatuerad individ, och du kanske själv har en tatuering...

[/et_pb_section]