HD-licensierat företag i Japan…

Även om Harley Davidson är så amerikanskt det bara kan bli så har motorcyklar även tillverkats i Japan. Från och med början av 1930-talet tillverkade Rikuo Internal Combustion Company motorcykel licenserade av HD-fabrikat. Företagsnamnet förkortades slutligen till bara ”Rikuo” i Japan (som betyder ”vägkungen” eller ”kontinentkungen”). Företaget byggde nästan 18 000 motorcyklar mellan 1937 och 1942. I samband med andra världskriget lades produktionen åt sidan, men återupptogs och fortsatte till år 1958 innan företaget sattes i konkurs.

Populärt hos lågutbildade i USA…

Hela 66% av alla amerikanare som köpte en Harley Davidson under år 2010 saknade en fullständig college-utbildning.

HD och Porsches samarbete skrotades…

Visste du att bilmärket Porsche och Harley Davidson har samarbetat? Detta var under mitten av 1970-talet, när HD lanserade sin lite mer sportiga modell, ”The Nova”. Motorcykeln bestod av en vätskekyld 60-graders V4-motor, som har designats av Porsche. Trots att HD hade spenderat nästan nio miljoner dollar på projektet lades det till slut på hyllan.

Forbes skulle man vara vän med…

Grundaren av ”Forbes Magazine”, Malcolm Forbes, köpte inte sin första HD-motorcykel förrän han hade fyllt 40 år. Han älskade dem så mycket att han ägde hela 50 styck av dem och började så småningom ge bort motorcyklarna som gåvor. Synd att man inte var vän med honom!

Tomatburk blev förgasare

Den första tillverkade motorcykeln bestod faktiskt av en tomatburk som förgasare. Det känns väl tryggt?

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

Renault S. A. är en fransk multinationell fordonstillverkare med huvudkontor i Boulogne-Billancourt i norra Frankrike. Idag ingår även märkena Dacia och Renault Samsung Motors i koncernen. Lastbilsdivisionen sköts sedan försäljningen 2001 av Volvo i dotterbolaget...

10 fakta du antagligen inte visste om kryssningsfartyg

10 fakta du antagligen inte visste om kryssningsfartyg

Ett kryssningsfartyg är ett passagerarfartyg som specifikt transporterar resenärer som reser för nöjes skull. I de flesta fall är de fulla av restauranger, barer, pooler och andra nöjesaktiviteter. Har du kanske semestrat på ett kryssningsfartyg någon gång? Oavsett...