Välj en sida

Flera blodtyper…

Om en häst under operation är i behov av en bloddonator kan det bli svettigt. Hästar har nämligen åtta olika blodtyper. Jämfört med människan har de alltså det dubbla.

[/et_pb_text]

Snacka om att gå all-in…

Det avskurna hästhuvudet som används i den kultförklarade filmen ”Gudfadern” var faktiskt äkta (bild från scenen nedanför). Usch, för att spela in den scenen.

Kan inte kräkas…

Hästar kan inte spy. Med andra ord slipper de den avskydda vinterkräksjukan vi människor får stå ut med – år in och år ut. Men att de inte kan spy kan också leda till följder av andra problem.

London lika långsamt idag…

Dagens trafik i centrala London rör sig idag lika långsamt framåt med våra bilar som den gjorde förr i tiden när bara häst och vagn fanns att använda som färdmedel.

Har tidigare hänt

Grisar, hästar och även insekter kan i flera europeiska länder bli fällda för brott i domstol. Att dela cell med en häst låter kanske mindre bekvämt.

Läs även…

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om Diego Maradona

10 fakta du antagligen inte visste om Diego Maradona

Diego Armando Maradona anses av många vara världens bästa fotbollsspelare genom tiderna. Den 25 november 2020 gick han dessvärre bort 60 år gammal och Argentina utfärdade tre dagars landssorg och Napolis arena har bestämt att uppkallas efter honom. Nedanför är tio...

10 fakta du antagligen inte visste om snor

10 fakta du antagligen inte visste om snor

Snor (nasalt mucus) är det slem som bildas av slemhinnorna i näsan. Under en dag kan det bildas upp emot ett par deciliter av slem. Vid exempelvis en förkylning kan slemhinnorna bli inflammerade och vätskefyllda (akut rinit), vilket ökar mängden snor markant. Men det...

[/et_pb_section]