Välj en sida

Offrades på ett plågsamt vis…

Vita hästar offrades förr i tiden genom att låta dem drunkna i havet, detta för att dyrka och hedra Poseidon, havsguden och skaparen av hästar.

[/et_pb_text]

Oerhört smarta…

Det är inte ovanligt att en del hästar har kunnat lista ut hur man öppnar dörrarna för andra hästar, och på så vis lyckats ”befria” dem.

Märkliga lagar…

Konstiga lagar finns det gott om, och majoriteten av de mest knäppa lagarna har oftast bara legat kvar i lagböckerna i passiv form utan att egentligen ha någon som helst innebörd. Bra exempel på konstiga lagar där hästar inkluderas är bland annat en gammal ihängande lag från Utah, USA, där en ogift kvinna kan fängslas om hon rider på en häst under söndagar. Även i flera andra stater i USA är det olagligt för män att rida ensamma om de inte varit gifta i längre än tolv månader. Låter helt logiskt, enligt mig. Detta bör tas på största allvar!

Får inte servera ryttare in drive-thrun…

McDonald’s har som policy att inte servera eller tjäna personer som kommer ridandes på hästar i deras drive-thru. Det här måste ha varit ett stort problem för dem tidigare, om de faktiskt har tagit sig tid att lägga till det i sin policy.

”Dött lopp”

År 1923 drabbades en jockey av en dödlig hjärtattack mitt under en tävling, men hans häst vann loppet med den döda jockeyn på ryggen, vilket gör honom till den första och enda jockey som har vunnit ett lopp efter döden.

Än används de flitigt i det militära

Den moderna brittiska armén har faktiskt fler hästar än pansarvagnar i sin militära arsenal.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om ekorrar

10 fakta du antagligen inte visste om ekorrar

Ekorrfamiljen (Sciuridae på latin), är en stor familj bland gnagarna. Den finns representerad på alla kontinenter utom Australien, Nya Guinea, Madagaskar och Antarktis. Dessutom saknas de i vissa öknar. Enligt "Mammal Species of the World listas" 51 släkten med...

10 fakta du antagligen inte visste om kameler

10 fakta du antagligen inte visste om kameler

Kamel, även kallad tvåpucklig kamel (Camelus bactrianus på latin), är en art i familjen kameldjur, som tillsammans med dromedaren utgör släktet kameler. Kamelen har två fettlagrande pucklar på ryggen. Den största delen av populationen är domesticerade och används i...

10 fakta du antagligen inte visste om älgar

10 fakta du antagligen inte visste om älgar

Vi har gjort oss kända för våra älgar som springer runt i skogen. Inte minst var det förr vanligt att tyska turister stal våra älgskyltar vi hade vid vägarna för att varna bilister om älgrika områden. De har blivit kallade för "skogens konung" under decennier av oss...

[/et_pb_section]