Alla gör vi misstag, en del mer, andra färre. En del större, andra mindre. Här följer lite humoristisk läsning om några fel och misstag som blev till under några av de storfilmer som någonsin har producerats. Kände du till felen, eller kanske har hört om något av dem tidigare?

Schwarzenegger gick och köpte mat – fullt sminkad…

Under lunchpausen i inspelningen av filmklassikern The Terminator (1984) skulle Arnold Schwarzenegger köpa mat på en restaurang. Han hade dock glömt bort att han fortfarande var helt sminkad som terminatorn, med bara ett öga och köttrester i ansiktet. Det hade varit kul att se de andra gästernas reaktioner.

Protesterade med hjälp av urin…

Enligt David Fincher var Robert Downey Jr så utmattad under inspelningen av Zodiac (2007), eftersom filmen spelades in digitalt (vilket leder till färre omtagningar och färre avbrott), att han bestämde sig för att lämna små burkar av hans urin runt inspelningsplatsen som en form av protest.

Ful flicka var egentligen pojke…

Buzz flickvän i Ensam Hemma (1990) är faktiskt en pojke i en peruk. Regissören John Hughes tyckte att skämtet skulle ha varit alltför grymt om det var en flicka, då hon inte skulle framställas som någon skönhet.

Var billigare med riktiga skelett…

Produktionsbolaget för Poltergeist (1982) bestämde sig för att använda riktiga människoskelett i scenen med poolen, eftersom de var billigare att köpa än skelett gjorda av plast (se bild nedanför).

George Lucas fastnade i hajgap…

Under en besök på inspelningsplatsen av Hajen (1975) satte George Lucas sitt huvudet i hajmunnen, varpå Steven Spielberg skulle skoja till det och stängde hajens käftar. Spielberg hade dock antagligen inte räknat med att en propp i elskåpet skulle gå samtidigt, vilket ledde till att Lucas fastnade i hajens gap.

10 knasiga fakta som är oerhört svåra att tro på

10 knasiga fakta som är oerhört svåra att tro på

Då och då får man höra eller läsa saker som kan låta helt osannolika - men i själva verket är helt sanna. Oftast får man höra det från en kollega eller kompis, vilket gör att man febrilt börjar att googla efter om det verkligen stämmer eller inte. Men du behöver inte...