Välj en sida

En hinduist väljer själv gud…

När det gäller gudar är hinduismen inte en sann polyteism. Hinduismer tror på en gud, Brahma, som manifesteras i tusentals andra gudar. Det är upp till varje hinduism vilken gud de dyrkar. 

[/et_pb_text]

Mycket av vår matematik härstammar från hinduerna…

Grundläggande begrepp inom matematik, som antalet nolldecimalsystemetoändligheten och pi, användes först av hinduerna.

Nummer 108…

Nummer 108 är det heligaste numret som finns för hinduer. Det är förhållandet mellan solens avstånd från jorden till solens diameter, liksom förhållandet mellan månens avstånd från jorden till månens diameter.

Äktenskapets koncept härstammar från hinduismen…

Vi har hinduerna att tacka för mycket! Inte nog med all matematisk lära vi i dag använder oss utav, utan också när det kommer till konceptet av ett äktenskap, som faktiskt härstammar från hinduismen.

Hinduism ett färdigt ord…

Ordet ”hinduism” betyder inte någonting, eftersom hinduismen inte började som en religion. Det är ett färdigt ord som användes av greker och araber för att beskriva dem som är från Shindu-floden. Livsstilen som dessa människor följer kallas hinduism.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om Sixtinska kapellet

10 fakta du antagligen inte visste om Sixtinska kapellet

Sixtinska kapellet är påvens privata kapell i Vatikanstaten. Det används även vid en konklav. Kapellet består av ett långt, enkelt rum täckt av ett tunnvalv med fönsteröppningar, ritat av arkitekten Baccio Pontelli. Det uppfördes 1473–1481 på uppdrag av Sixtus IV. År...

10 fakta du antagligen inte visste om Moder Teresa

10 fakta du antagligen inte visste om Moder Teresa

Moder Teresa – eller Sankta Teresa av Calcutta – född Anjezë Gonxhe Bojaxhiu den 26 augusti 1910 i Skopje i Makedonien (i dåvarande Osmanska riket), och avled den 5 september 1997 i Calcutta i Indien. Hon var en albansk-indisk romersk-katolsk nunna som grundade...

[/et_pb_section]
Notice: Undefined offset: 0 in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-includes/taxonomy.php on line 2078