Välj en sida

Choklad påverkar dig faktiskt…

Doften av choklad påverkar hjärnvågorna, vilket får kroppen till att slappna av. Det måste alltså vara ett ganska lugnt tempo i Marabou-fabrikerna?

[/et_pb_text]

Skyddar sig själv…

När du dricker dig redlöst full finns det tendenser att du får minnesluckor från kvällen. Men det är inte hjärnan som glömmer bort något, utan hjärnan slutar temporärt med förmågan att skapa minnen.

Olika från dag till dag…

Varje gång du lär dig något nytt ändras strukturen i din hjärna. Det vill säga att din hjärna ständigt bygger nya vägar och byter struktur och mönster.

Stora delar kan tas bort…

Halva din hjärna kan avlägsnas från kroppen utan att personligheten eller dina minnen påverkas. Trots mycket forskning vet vi idag väldigt lite om vår egna hjärna.

Datorer ska bli lika snabba

Enligt Ray Kurzweil kommer bärbara datorer att vara så utvecklade år 2023 att de i princip kommer att vara lika snabba som en mänsklig hjärna. Vi får vänta och se huruvida påståendet stämmer eller inte.

Än är vi inte där i alla fall

År 2014 tog världens fjärde kraftigaste dator 40 minuter att simulera något som tog hjärnan bara en sekund att simulera.

[/et_pb_column][/et_pb_row]
10 fakta du antagligen inte visste om otrohet

10 fakta du antagligen inte visste om otrohet

Otrohet är ett stort vardagsproblem, och inte minst sagt ett oerhört känsligt ämne. Sedan internet blev kommersiellt har likaså otrohet ökat bland människor. Få erkänner att de har varit otrogna mot sin partner, och när det uppdagas brukar minst sagt ett ”rent...

10 fakta du antagligen inte visste om allergier

10 fakta du antagligen inte visste om allergier

Just nu är det den tiden på året då vi får höra pollenallergikernas oerhört hårda liv, fullt av kli i ögat, svullen hals och en ständigt rinnande näsa. Men det finns allergier som är avsevärt värre än de som är allergiska mot pollen (även om det är den vanligaste...

[/et_pb_section]