Läkare spred SARS i området…

Den 21 februari 2003 infekterades en kinesisk läkare med SARS-viruset, och flög till Hongkong för att närvara vid ett bröllop. Trots att han hade utvecklat symptom, kände han sig tillräckligt bra för att resa runt i staden. Han dog den 4 mars samma år och cirka 80% av alla SARS-fall som har varit i regionen sedan dess har kunnat spåras tillbaka till läkaren.

Gift dig på McDonalds…

I Hongkong är det fullt möjligt att gifta sig på McDonalds! Allt från ballonger till mat ingår från restaurangkedjan och går på cirka 2 000 dollar (motsvarande cirka 18 000 svenska kronor). Det är väl alla flickors våta dröm?

Men redan nu har förändringar påbörjats…

Enligt avtalet mellan fastlandet Kina och Hongkong har Kina rättigheter att absorbera och föra fulla rättigheter i regionen efter år 2047. Hur förändringarna kommer att bli återstår att se!

Bara 25% är urbaniserad…

Mindre än 25% av ön är urbaniserad. 40% av ön är reserverad för parker och rekreation och resterande består av urskogar.

Mindre än 25% av ön är urbaniserad. 40% av ön är reserverad för parker och rekreation och resterande består av urskogar.

Endast ett paket cigaretter får införas

Om du har tänkt att besöka Hongkong, som så många andra turister gör idag, kan du bara ta med dig 19 cigaretter in i regionen. Nej, inte 19 paket – 19 cigaretter. Det vill säga ett enda paket.

10 fakta du antagligen inte visste om Cypern

10 fakta du antagligen inte visste om Cypern

Cypern, formellt Republiken Cypern, är en öststat i östra Medelhavet – öster om Grekland och söder om Turkiet, väster om Syrien och norr om Egypten. Det är den tredje största ön i Medelhavet och räknas geografiskt till Asien men politiskt oftast till Europa. Som ett...

10 fakta du antagligen inte visste om Estland

10 fakta du antagligen inte visste om Estland

Estland, officiellt Republiken Estland (som betyder ungefär "fri stat" på estniska), är en republik i Baltikum, som även grannländerna Lettland och Litauen ingår i. Landet omfattar över 1 500 öar i Östersjön och Finska viken, som ligger mellan Estland och Finland....

10 fakta du antagligen inte visste om Island

10 fakta du antagligen inte visste om Island

Island är en republik som omfattar ön med samma namn samt tillhörande mindre öar. Island ligger i norra Atlanten mellan Grönland och Färöarna, precis söder om norra polcirkeln (förutom ön Grímsey). Trots detta läge har landet ett mildare vinterklimat än norra Sverige...