Välj en sida

Människans bästa vän, hunden. Garanterat har du någon gång klappat en av dessa sötnosar, eller kurat ihop tillsammans i sängen. Eller kanske kastat en pinne så långt du kan, och varje gång springer en glad varelse och hämtar den. Hunden är en stor del av människan, och här är tio fakta du antagligen inte hade en susning om när det kommer till människans bästa vän. 

Smartare än vad man kan tro…

I många länder är det nedlåtande att bli kallad för ”hund”, men man kanske borde se det som något fint istället? Hundar är nämligen inte så dumma som man ofta säger, då de är kapabla till att förstå upp till 250 ord och gester (nya studier talar även för att hundar förstår tusentals ord). De kan också räkna upp till fem och utföra enkla matematiska beräkningar. Den genomsnittliga hunden är lika intelligent som ett tre år gammalt barn.

Tar sig fram via spårvagn…

En stor mängd hemlösa hundar i Ryssland har listat ut hur man använder tunnelbanan för att resa till mer befolkade områden i jakten på mat.

Visar gärna kärlek på annat sätt än vi…

Hundar tycker faktiskt inte att det är lika behagligt med att kramas som vi människor och andra primater. Däremot är de ofta väl medvetna om att det är människans sätt att visa kärlek och uppskattning.

Samlade ihop 21 000 dollar…

Två hemlösa hundar räddade 50 amerikanska soldaters liv i Afghanistan. En Facebook-grupp samlade tillsammans ihop 21 000 dollar för att få hundarna hem till USA och kunna återförena dem med soldaterna.

Bara hundar kan uppfatta ljudet…

Beatles låt ”A Day In the Life” har ett extra högfrekvent ljud, som inte kan uppfattas av människan. Den spelades in av Paul McCartney till sin hund, som faktiskt kan uppfatta det högfrekventa ljudet. Huruvida hunden uppskattade det eller inte förblir okänt.