Välj en sida

Mycket dumhet har man fått uppleva…

Många experiment hos djur har vi fått erfara under människans tid. Men nazisternas storsatsande experiment under 1940-talet slår nog det mesta. De försökte lära hundar till att prata och läsa. Och nej, de lyckades inte.

Kloner sattes i arbete…

De första klonade hundarna, sex kanadensiska labradorer, började att arbeta för sydkoreanska tullmyndigheten under 2009.

Hundarna som överlevde…

Inte bara människor klarade sig levande när Titanic sjönk. Även tre av totalt tolv hundar ombord lyckades ta sig till trygghet och överleva.

En välkommande metod – åtminstone för mig…

Tränade hundar kan lukta sig till prostatacancer med 98% noggrannhet. Har vi kanske hundar inom sjukvården snart också i form av alla besparingar? Å andra sidan skulle jag personligen föredra att en hund luktar på mig än att få ett finger uppstoppat i rektum för att känna på prostatan.

Laikas rymdfärd skönhetsmålades

Laika, den första hunden i rymden, dog inte fridfullt som Sovjetunionen till en början rapporterade. Hon dog på grund av att kabinen överhettades.

Alla hundägare kan nog relatera

Bara i USA skadar sig över 86 000 människor varje år när de snubblar över sin hund och får uppsöka läkarvård. Bara i USA.

10 fakta du antagligen inte visste om fladdermöss

10 fakta du antagligen inte visste om fladdermöss

Fladdermöss (Chiroptera på latin) är efter gnagare den näst artrikaste däggdjursgruppen på jorden, med mer än 1 000 arter, vilka alla kan flyga. Deras flykt påminner om fåglarnas, men är ur evolutionssynpunkt utvecklad konvergent, alltså helt på egen hand. Arterna i...

10 fakta du antagligen inte visste om kängurus

10 fakta du antagligen inte visste om kängurus

Känguruer är en sorts pungdjur från familjen kängurudjur (Macropodidae på latin). Känguruer utgör ingen systematisk taxon, utan begreppet används framförallt för storvuxna arter av släktet Macropus, bland andra röd jättekänguru och grå jättekänguru. På svenska...

10 fakta du antagligen inte visste om krabbor

10 fakta du antagligen inte visste om krabbor

Krabbor (på latin Brachyura) är en delordning av vattenlevande kräftdjur. Vissa arter fiskas som mat, ofta ansedda som delikatesser. Krabbor har tio ben varav det först paret bär gripklor. När jag var yngre minns jag att min kompis och jag var ute och fiskade krabbor...