Så många jobbar på företaget…

Världen över har Ikea över 131 000 anställda.

Men det har kungen också…

Du har säkerligen lagt märke till att samtliga av Ikeas produkter har namn istället för serienummer (ja, ett serienummer finns förvisso också). Anledningen är att Ikeas grundare, Ingvar Kamprad (på bilden nedanför), har dyslexi.

Revolutionerande reklamkampanj…

Det svenskgrundade företaget var först i världen med att skylta med ett homosexuellt par i en av sina annonser.

Nej, bibeln är inte störst…

År 2012 trycktes cirka 212 000 000 Ikeakataloger upp. Det vill säga mer än dubbelt så många biblar som trycktes, som ”bara” är cirka 100 000 000!

Och alltid får man några över

Det finns ingen exakt statistik, men man räknar på att Ikeas samtliga produkter använder sig av totalt 800 – 1 000 olika skruvar och pluggar.

Därför finns restauranger i varuhusen

Sedan 1960 har det ätits mer än 11,6 miljarder köttbullar i dess restauranger. Anledningen till att det finns restauranger i varuhuset beror på att Ingvar Kamprad under 1960-talet upptäckte att för många kunder lämnade varuhuset utan att köpa något – just på grund av att de var hungriga.

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

10 fakta du antagligen inte visste om Renault

Renault S. A. är en fransk multinationell fordonstillverkare med huvudkontor i Boulogne-Billancourt i norra Frankrike. Idag ingår även märkena Dacia och Renault Samsung Motors i koncernen. Lastbilsdivisionen sköts sedan försäljningen 2001 av Volvo i dotterbolaget...