Warning: Constant WP_MEMORY_LIMIT already defined in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-config.php on line 84 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-config.php:84) in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-content/plugins/ultimate-post/classes/Initialization.php on line 413 Warning: session_start(): Session cannot be started after headers have already been sent in /customers/1/d/1/10fakta.se/httpd.www/wp-content/plugins/accelerated-mobile-pages/includes/redirect.php on line 353 10 fakta du antagligen inte visste om filmen Iron Man - Sida 2 av 2 - 10Fakta.se

Två timmars jobb betalade av en semesterresa…

Paul Bettany har aldrig sett eller läst något om  Iron Man och var helt obekant med karaktären innan de började filma. Han sade att Jarvis var ett av de enklaste jobbet någonsin och att det var nästan som ett rån, eftersom han bara arbetade i totalt två timmar. För dessa två timmar fick han uppenbarligen ett redigt arvode och åkte på semester med sin fru för.

Storsatsning av Marvel Studios…

Iron Man var Marvel Studios första självfinansierade film.

Phil Coulson fick mer utrymme än tänkt…

Agenten Phil Coulson, spelad av Clark Gregg, hade ursprungligen en betydligt mindre roll i filmen. I själva verket var rollen så liten att han bara var tänkt att tilltalas ”Agent”, men när filmandet löpte på och regissören upptäckte den strålande personkemin mellan Clark Gregg och övriga skådespelare valde han att sätta in honom i fler scener och göra honom till en vital del av filmen.

Detaljer ändrades i filmen gentemot tidningarna…

I serietidningarna drev Obadiah Stane sitt eget företag, ”Stane International”, och var faktiskt en affärsrival till Tony Stark, snarare än att vara en del av Stark Enterprises.

Rättigheterna har ägts av totalt fyra studios

Det tog cirka 17 år för Iron Man att äntligen nå biograferna. Ursprungligen skulle Universal Pictures producera filmen i april 1990. De sålde senare rättigheterna till 20th Century Fox. I sin tur sålde Fox rättigheterna till New Line Cinema. Slutligen beslutade Marvel Studios att ta hand om sin egen skapelse och producerade till slut filmen på egen hand.

Rasade i vikt inför filmen

När Jon Favreau fick jobbet som regissör för Iron Man firade han genom att inleda en diet som resulterade i en 30 kilo lättare man!

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

10 fakta du antagligen inte visste om How I Met Your Mother

How I Met Your Mother är en amerikansk komediserie för TV som skapats av Carter Bays och Craig Thomas. Första säsongen blev klar och sändes i USA mellan 2005 och 2006. Efter nio säsonger sändes seriens sista avsnitt 31 mars 2014. TV-serien visades i hela 208 avsnitt...

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

10 skruvade fan-teorier om film och tv från internet

Det finns många filmer och TV-serier som slutar för öppen tolkning, där det är fansens uppgift att själva bestämma hur allt fick sitt slut. Men sen finns det också de serier och filmer med egentligen uppenbara slut, men som har fått tittare världen över att komma fram...