NHL:s billigaste spelare…

Kris Draper värvades 1993 till Detroit Red Wings för endast en dollar. Det säga ha varit den bästa affären för Red Wings någonsin, då han deltog i hela fyra Stanley Cup-segrar.

Slapp gruppspel…

År 1930 var Kanada så dominanta i ishockey att de inte ens behövde deltaga i gruppspelet för Världsmästerskapet. Istället placerades de direkt i final – som de givetvis vann.

Donerade för varje mål…

Hockeyspelaren Jarome Iginla donerar 2 000 dollar (cirka 18 260 kr mätt i dagens valuta) till ”Childrens Charity Kidsport” för varje mål han gör. Hittills har han donerat cirka 700 000 dollar (6,4 miljoner kr). Ädelt, men samtidigt kan det tyckas vare en relativt liten summa med tanke på hur mycket proffsen tjänar i NHL årligen.

Okrossbara Gretzky…

Wayne Gretzky (bilden nedanför), världens genom tiderna vassaste spelare, skulle fortfarande ligga etta på poänglistan, även om man tog bort alla hans gjorda mål under hans karriär. Det vill säga att han har även fler assistpoäng än den som ligger på andra plats med sina totala mål- och assistpoäng.

 82-0

Det slovakiska landslaget för damer kvalificerade sig till Olympiska Spelen 2010 när de slog Bulgarien med 82-0. Dock kom de senare att förlora mot Kanada med 18-0 i Vancouver.

Förbjudna att prata hockey…

Doktorer på sjukhuset ”British Columbia” är förbjudna att diskutera ishockey under operationerna. Varför är oklart, men gissningsvis har någon het debatt eskalerat under en tidigare operation.

Läs även…

10 fakta du antagligen inte visste om

10 fakta du antagligen inte visste om strutsar

10 fakta du antagligen inte visste om strutsar

Struts (Struthio camelus) är en mycket stor, långbent, långhalsad fågel som förekommer i Afrika. Precis som pingviner är även strutsar oförmögna med att flyga. Strutsen är tillsammans med sin nära släkting somaliastrutsen den största nu levande fågeln och lägger även...

10 historiska händelser som hände 1984

10 historiska händelser som hände 1984

1984 (MCMLXXXIV) var ett skottår som började en söndag i den gregorianska kalendern. Precis som alla andra år kantades 1984 av både positiva och negativa händelser. Kanske är detta just det år då du föddes? Eller kanske hade året någon annan större betydelse för dig?...

10 fakta du antagligen inte visste om stora kattdjur

10 fakta du antagligen inte visste om stora kattdjur

Katter har alltid legat nära oss människor till hjärtat. Och stora kattdjur har alltid fascinerat oss och är ständigt en av de mest besökta djuren i djurparker. Dessvärre har djurparker varit nödvändigt för att bevara många raser, som idag är utrotningshotade....