Kan linda symptom för Alzheimers…

De som dricker kaffe regelbundet har en lägre risk för att utveckla Alzheimers. Detta har visat sig i en studie där man lät äldre regelbundet dricka kaffe. Resultatet var att fler av kaffedrickarna höll sig borta från Alzheimers än de som inte drack kaffe alls.

Håller sig längre med mjölk…

Kaffe med mjölk håller sig varmare längre än en slät kopp kaffe. Hela 20% längre till och med. Däremot försvagas effekten av koffeinet.

Rekordhållande kopp kaffe…

Märkliga rekord sätts hela tiden, och ett av dem som faller in i kategorin är världens största kopp med kaffe. Rekordet togs i Sydkorea och koppen innehöll 14 000 liter kaffe. Antagligen mycket nog för att hålla en människa vaken resten av livet. Den största koppen av iskaffe är gjord i Las Vegas och bestod av 5 670 liter, isen borträknad.

Det förklarar alla tidiga morgnar…!

Bara doften av nybryggt kaffe kan få en människa till att vakna. En grupp forskare fick erfara detta under en studiegrupp när nybryggt kaffe andades in av sovande personer. Deras förklaring var att en viss del av människans gener känner av doften av kaffe och tvingar kroppen till att vakna. Och när du väl gått upp för att dricka ditt underbara kaffe tar det bara tio minuter till kroppen tagit upp koffeinet.

Mörkare kaffe egentligen svagare

Mörkrostat kaffe innehåller en mindre mängd koffein än vanligt rostat kaffe. Detta trots att smaken kan uppfattas starkare. När man mörkrostar försvinner en ganska stor del av koffeinet.