Har eget sjömonster…

Glöm Loch Ness-odjuret i Skottland! Kanada har sitt eget monster, som lever i en sjö i Okanagan, British Columbia. Sjöodjuret ska ha skådats många gånger, precis som Loch Ness-odjuret. Man får helt enkelt tro vad man vill.

Så stor del av landet är täckt av skog…

Ungefär 30% av Kanadas yta är täckt av skog. Det är ganska mycket, men jämfört med Sveriges 75% är det ingenting.

Världens äldsta yrke lagligt…

Prostitution är fullt lagligt i landet, vilket det också är i många andra länder i dagens läge. Däremot är det illegalt att driva bordeller eller agera pimp/hallick.

Välkommen, utomjordingar…

Kanada är det första land som har byggt en landningsbana för UFO:s och är stationerad i St. Paul, Alberta. Kanadas före detta försvarsminister, Paul Hellyer, var där och invigde landningsbanan år 1967. Framtiden får utvisa om någon utomjording bestämmer sig för att landa där. Bild på landningsbanan finner du nedanför.

Kanada är det första land som har byggt en landningsbana för UFO:s och är stationerad i St. Paul, Alberta. Kanadas före detta försvarsminister, Paul Hellyer, var där och invigde landningsbanan år 1967. Framtiden får utvisa om någon utomjording bestämmer sig för att landa där.

Ett fransk- och engelsktalande land…

Efter Paris är Montreal i Kanada den största fransktalande staden på jorden. Montreal är Kanadas näst största stad och den största staden i provinsen Québec.

Högutbildade…

Kanada är det land som är mest utbildat i världen. Och inte bara mest – utan även ett av de länder där flest människor har högst utbildning. Sverige ligger i lä, med andra ord.

Läs även…

10 fakta du antagligen inte visste om Jupiter

10 fakta du antagligen inte visste om Jupiter

Jupiter (symbol: ♃) är den femte planeten från solen och är med stor marginal solsystemets största planet. Planeten är en så kallad gasjätte, och man är än idag inte säker på om planeten ens har en fast kärna. Planeten har fått sitt namn efter den största guden inom...

10 fakta du antagligen inte visste om brev

10 fakta du antagligen inte visste om brev

Ordet post härstammar från franskan och kommer från latinets positus, ställd. Som vi alla vet är det organiserade försändelser av brev och paket över hela världen, som går under samlingsnamnet "post". Även om just brevförsändelserna har minskat drastiskt sedan den...

10 fakta du antagligen inte visste om katter

10 fakta du antagligen inte visste om katter

Världens populäraste husdjur, katten, är inte bara oändligt söt, utan också intelligent och en suverän jägare. I princip alla jordens människor har någon gång under sin livstid klappat dessa vackra hårbollar, och därför bjuder vi här på tio fakta som du antagligen...