Få dök upp…

Den senast kända Ku Klux Klan-träffen under 2000-talet i USA blev mindre lyckad. Endast ett 80-tal medlemmar dök upp. Dessvärre var ett par av dessa barn, varpå de äldre medlemmarna påpekade att klanen kommer att leva vidare i nästa generation också.

Bannlysta i USA…

Den amerikanska regeringen har bannlyst Ku Klux Klan. Trots att det är olagligt att vara med i klanen har lagen haft en mindre påverkan då de fortfarande existerar.

Annorlunda gentemot första generationen…

Den första generationen av Ku Klux Klan var inte riktigt så våldsamma som den tredje generationen. Den första generationen spred till största del bara propaganda och predikade om ett vitt samhälle.

Tog saken i egna händer…

I Blount County, Alabama, startades en anti-Ku Klux Klan-grupp, som sökte upp medlemmar och hotade med våldsamma efterföljder om de inte slutade att bränna upp kyrkor och skolor för de mörkhyade. Projektet gav ett överraskande stort positivt resultat.

Attackerades av hackergrupp

I april 2015 hackade den löst sammansatta gruppen ”Anonymous” KKK-medlemmars Twitterkonton och släppte privata uppgifter om klanens medlemmar. Anonymous hade med detta förklarat krig mot vit makt-klanen.