Hjälp…!

Istället för att pussa på sina barn i Manchu-stammen, sög mammorna på sina barns penisar. Detta för att pussar ansågs sexuellt, vilket oralsex inte gjorde.

Världens längst kyss…

Den kyss som har varat längst höll på i 58 timmar35 minuter och 58 sekunder och finns dokumenterad i Guinness Rekordbok. Snacka om kramp i tungan.

Gamla ihängande lagar…

I Nevada, USA, är det olagligt för män att kyssas om de inte har skägg eller mustasch. Självklart är det ingen aktiv lag, utan något som bara hängt kvar i dess lagbok under årens gång. Men det hade nog varit ganska snopet att bli gripen av polis när man kysser sin käraste för att man saknar skägg.

Jobbigt om man lutar åt samma håll…

Två tredjedelar av alla människor lutar huvudet till höger när de kysser en annan människa. Forskare tror att det beror på att de flesta i regel är högerhänta.

Hur gammal var du…?

Femton år är man i genomsnitt när man får sin första riktiga kyss i Sverige.

10 fakta du antagligen inte visste om demens

10 fakta du antagligen inte visste om demens

Demens (av latin de 'utan' och mens 'sinne') är ett syndrom (en samling symptom) som innefattar en organisk psykisk störning av högre intellektuella funktioner med försämring av minne och logiskt tänkande, samt personlighetsförändringar och emotionella störningar utan...